Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag slutade sminka mig så mycket – skillnaden får alla att tappa hakan

30 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Palomita med mycket täckande smink.
Hur mycket smink du använder och på vilket sätt kan göra stor skillnad för ens utseende.
Det blev Palomita varse när hon ändrade sin sminkstil – och alla reagerade.
”Du är så naturligt vacker”, skriver en person.
Annons
Merja blir sminkad inför Årets FeministaBrand logo
Merja blir sminkad inför Årets Feminista

Smink kan vara roligt och kreativt, och hur mycket eller lite smink du vill ha i ansiktet är helt upp till dig. Medan vissa trivs helt utan smink eller med en lätt och naturlig makeup, kan andra tycka bättre om att sminka sig med heltäckande produkter och mycket färg.

Det kan också vara så att en sminkstil som känns helt rätt under en period i livet plötsligt inte alls känns bra när man går in i ett annat skede. Så var det för 18-åriga Palomita från Chicago. I ett kort klipp på sociala medier-appen Tiktok visar hon upp hur hennes sminkstil har förändrats genom åren, och hur hon gått från en glammigare sminkstil, till en mer naturlig.

Annons

”När jag insåg att lösfransar och tung makeup inte var min grej längre”, skriver hon på en bild där hon har långa lösfransar, heltäckande bas och hårt markerade ögonbryn.

Palomita sminkade sig mycket tidigare.
Före-bilden på Tiktok.

Skillnaden får alla att reagera

Sedan skiftar bilden över till en mer nytagen bild på Palomita, där hennes stil har förändrats helt. Hennes ögonbryn är naturligt sminkade, och ögonen har bara lite mascara. Även bassminket är lättare, och hyn ser rosig ut med lyster. Även hennes hår har fått en uppdatering – de forna lockarna är nu raka längder, som kompletterats av en tunn lugg.

Palomita med ett mer naturligt sminkat ansikte.
Så här ser 18-åringen ut sedan hon ändrat sminkstil.

Den stora kontrasten mellan sminkstilarna gör att Palomita har fått stor uppmärksamhet. Klippet, som bara består av de två bilderna, har gillats över 370 000 gånger, fått hundratals kommentarer och sparats tusentals gånger. Bland kommentarerna är det många som reagerar på att hon knappt går att känna igen längre.

Annons

”Gumman du är så vacker”, skriver en person.

”Du ser otrolig ut queen”, hyllar en annan.

”Du är så naturligt vacker”, skriver en tredje.

Annons