Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

”Jag har inte tvättat ansiktet på ett år – min hy mår bättre än någonsin”

03 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Candice använder inte vanlig hudvård.
Candice brukade ha problem med acne, och tvättade noga huden både morgon och kväll.
Men när hon slutade med det ändrades allt – och nu har hon inte tvättat ansiktet på ett år.
– Min hud har aldrig varit renare, säger Candice i en video på Tiktok.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Att tvätta ansiktet morgon och kväll är något som många tar för givet är det bästa för att huden ska må bra – men så behöver det inte alltid vara. Medan vissa mår bäst av att tvätta ansiktet ofta, så kan andra med fördel låta bli. Det visar Candice, som inte har tvättat ansiktet på ett år och har finare hy än någonsin.

I en video på Tiktok konstaterar hon att hon rigoröst brukade tvätta ansiktet, men att hon valde att sluta.

– Jag brukade vara den där tjejen som fanatiskt tvättade ansiktet varje morgon och kväll, och tänkte att det skulle hjälpa med min acne. Men end dag insåg jag att det inte var logiskt, eftersom huden anstränger sig för att producera sina egna naturliga oljor, säger hon i videon.

Annons

Candice menar att vanlig hudvård är för hård mot hennes hud, då de tvättar bort hudens naturliga oljor och stör kroppens egna system.

– Så i stället bestämde jag mig för att sluta tvätta ansiktet med ansiktstvätt och låta huden balansera ut med sina egna oljor.

Så tar hon hand om huden

Efter ett år utan att ha tvättat ansiktet med ansiktsrengöring mår Candices hy bättre än någonsin. Hon berättar om sitt ovanliga sätt att ta hand om huden – hon använder sig nämligen, utöver vatten, av talg.

– På morgnarna torrborstar jag ansiktet som jag gör nu, och så tvättar jag ansiktet med lite varmt vatten och applicerar talg. Sen på kvällen tvättar jag ansiktet med vatten igen och applicerar mitt talgserum, säger hon i videon och fortsätter:

– Jag älskar talg, för det är väldigt kompatibelt med vår hud, så det täpper inte igen porer och ger näring på djupet till huden för att det är så näringsrikt.

@thrivewithcandice

We’re always pushed to buy these expensive fancy products we think we need for our skin, but in reality they contain so many toxic chemicals and hormone disruptive fragrances that altogether do more harm to our skin and hormones than they do good, simplify your skincare routine and I promise your skin will thrive 🫶🏼 dry brush is from @Primally Pure and beef tallow from @ELA SKIN CO. #nontoxicskincare #hormonesafeskincare #nontoxicskincareproducts #drybrushing #beeftallowskincare #hormonesafeproducts #nontoxicliving

♬ original sound - Candice 🌞

Candices videoklipp väckte stor uppmärksamhet, men många är skeptiska till hennes hudvårdsrutin, och menar att de måste tvätta bort avgaserna från ansiktet ordentligt.

Annons