Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

De största nageltrenderna våren 2024

02 jan, 2024 
AvJessica Blockström Hember
FotografTT, Studio Frida Selkirk
nageltrender 2024
Skimrande aura-naglar, flytande fransk manikyr och lekfulla gel-detaljer – här är nageltrenderna att ha koll på våren 2024.
Annons
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på

Dags att svepa av färgen från jul- och nyårsnaglarna och blicka framåt, för även om det fortfarande är rejält frostigt utanför dörren så börjar vårens trender när det kommer till manikyren att smyga sig på.

Nageltrender 2024 – fem favoriter i vår

Det är verkligen en vår full av härliga färger, vackra motiv, lekfulla detaljer och lyxiga utsmyckningar som pryder naglarna, som gärna får vara långa och filade i mandelform eller det som kallas squoval, en mjukare rak look på kortare naglar. Här är fem trender att inspireras av i vår.

1. Aura nails

Spiritualitet är en trend som bara växer sig starkare och tillsammans med att intresset för kristaller, astrologi och tarotkort ökar har också naglarna fått sitt. Aura nails är precis som det låter en look där färgerna flyter ihop i ett nästan hypnotiskt auraliknande mönster som ofta är något ljusare på mitten, som manikyren av Frida Selkirk ovan. Nedan en omvänd aura-styling av Nicole på Studio Frida Selkirk med himmelska detaljer.

Annons

2. Gnistrande stenar och skimrande pärlor

En stor trend som exploderat under vintern är att använda gnistrande stenar och skimrande pärlor både i håret, runt ögonen och på naglarna. Men det som kanske låter som en överdådig look är mer sparsmakad och stilfull, framför allt när det kommer till manikyren. Det kan handla om en fransk manikyr som får en lyxig twist med några få pärlor utplacerade över naglarna, eller en naken glansig nagel som pryds med några enkla streck och ett par enstaka stenar som får det hela att gnistra likt stjärnor.

3. Flytande gel-detaljer

K-beauty känner de flesta till idag men har du hört talas om 3D Jelly Nails? Den här nagelkonsten har i flera år varit gigantisk i Japan och Korea men inte riktigt slagit här. Kanske för att den i Asien är väldigt konstnärlig och rätt opraktisk med fantasifulla påbyggnader på naglarna. Men nu kommer en mer stilfull och elegant version av dessa konsverk där nagelstylisten skapar mönster med gel.

Annons

Det är framför allt detaljer i olika metallnyanser, från fantasifulla krumelurer till subtila silverdroppar eller romantiska minirosetter. Eller som Cees Claws här nedan där det ser ut som det flyter kvicksilver längst ut på nageltopparna.

4. Rödlackat

Röda naglar är en av de mest klassiska looker du kan ha men rött har under några år haft en nästan daterad status. Ända till i höstas då rött började synas överallt. Nu är det en av de hetaste färgerna till våren, både till läppar och till naglar. Kolla bara så snygga naglar Frida Selkirk fixat på Malin Åkerman till premiären av filmen Ett sista race. Förutom klarrött är "cherry cola" en trendraket, en lite djupare nyans på den röda skalan. Som de långa mandelformade naglarna Hailey Bieber nyligen visade upp på sin födelsedag, en look signerad nagelstylisten Zola Ganzorigt.

5. Flytande fransk

En av de mest klassiska nagellookerna är den franska manikyren men det finns få andra lackningar som visat sig kunna dyka upp i så många nya skepnader. Från funky french där färgerna byter plats till micro french där du bara kan ana en tunn kant i annan nyans längst upp på toppen av nageln.

Annons

Den här våren ser vi ytterligare en version: Floating french kallar manikyristen Julie Kandalec looken där den här tunna kanten penslas en liten bit ner från toppen. Gärna i en rolig färg, som på senaste visningen för Staud Clothing där hon kombinerat med en annan stor trend i vår – blått lack. Det här är en av vårens mest lättfixade nageltrender. Allt du behöver göra är att pensla ett lager transparent lack, använd sedan en tunn pensel för att dra på den tunna linjen med accentfärg, vänta tills det torkat och försegla med ett lager överlack.

Annons