0:45

Efter reklamen: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

(0:45)

Boosta med C-vitamin

En hårprodukt med c-vitamin hjälper håret att se fräscht och nystylat ut.

– Det här är ett knep som frisörer har använt i åratal, för c-vitamin lyfter bort uppbyggda produkter, föroreningar och överfärgat hår. Det fräschar till färgen utan att förändra den, och hindrar håret från att kännas platt och tungt, säger hårfärgsexperten Sophie MacCorquodale

Använd silkestofsar

Det spelar ingen roll vilken typ av hår du har – alla förlorar volym i håret när de sover. Men om du sover med håret knutet på huvudet med en tjockare silkestofs – en så kallad scrunchie – så får du mer volym, samtidigt som det inte skadar håret.

11 produkter som räddar vinterhåret

Sluta peta i håret

– Frisörer märker ofta att håret är mycket trasigare på ena sidan av håret, där man rör vid det mest. Att hela tiden pilla med håret skadar det, så var mer medveten om hur ofta du leker med eller rör vid håret för att behålla din frisyr längre, säger frisören Larry King.

Få perfekta lockar med flätor

Vill du ha enkla lockar som är lika snygga som hos frisörsalongen? Fläta håret! Genom att fläta håret, lösa upp dem lite lätt och sedan gå över dem snabbt med en plattgång i några sekunder, så får du lockar enkelt som håller. När håret svalnat tar du bort tofsen och kammar igenom håret med fingrarna.

Värme gör att frisyren håller

Innan du börjar styla ditt hår - värm upp det lite snabbt med fönen, tipsar frisören George Northwood.

– Du får omedelbar volym och textur, och i slutändan håller håret längre från början.

Frisören: Här är saker kunder säger till mig dagligen – som jag hatar

Tryck istället för att gnida

– Att torka lockigt hår är en lång process, för att få bra definition måste du torka håret från dyblött till nästan torrt, säger hårexperten Larry King.

King tipsar om att använda sig av mikrofiberhanddukar för att få bort överflödigt vatten, och att använda sig av tryckande rörelser snarare än att gnida loss i håret med handduken som många gör – detta kommer hjälpa att förhindra frissigt hår.

Schamponera strategiskt

När du tvättar håret, undvik att schamponera i topparna och i mitten av håret. Att schamponera längderna gör att håret blir trassligare än det behöver bli, så fokusera istället schampot i hårbotten.

– Det räcker för att rengöra – när schampot rör sig mot topparna när du sköljer ur håret så tar det med sig ytligt smuts på vägen, och lämnar håret rent och oskadat, säger James Pecis.

5 frågor om retinol – superexperten reder ut!

Undvik varma duschar

– Supervarmt vatten kan ta bort viktiga oljor, vilket gör att håret känns väldigt torrt. Det stämmer speciellt för lockigt, grovt eller afrohår. Sänk temperaturen och tvätta med ljummet vatten istället. Ditt hår kommer tacka dig, säger frisören Charlotte Mensah.

Källa: Net-a-porter.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina