Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsexperten: Så ser du piggare ut – med 6 enkla sminkknep

06 apr, 2023 
smink piggare ögon makeup
De här enkla proffstricken får dig att se utvilad ut på fem minuter.
Annons
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Vissa morgnar vaknar man och kudden sitter lite extra tight mot kinden. Spegelbilden skvallrar om att det blivit för få timmars sömn men det finns inte tid för någon lång skönhetskur att pigga upp sig med. De flesta av oss har bara en kort stund för att klunka i sig kaffet, borsta igenom håret, lägga på sminket och sedan kasta sig ut genom dörren. Efter många års arbete med makeupartister och hudterapeuter så har jag ändå plockat upp en hel del knep som gör stor skillnad på liten tid. Jag har sett dessa proffs göra magi med trötta modeller och stressade småbarnsmammor på bara några minuter.

Bästa knepen för att se pigg ut på 5 minuter

1. Lys upp med corrector

concealer som piggar upp

Under Eye Brightening Corrector från Smashbox + Becca har kallats för åtta timmars sömn på burk och det med rätta. Här får du en gel-liknande kräm som glider lätt på den tunna huden under ögonen utan att lägga sig i linjer. Tricket är att lägga den supertunt och koncentrera dig på partiet som är mörkast, det området som ligger vid inre ögonvrån. Bäst blir det om du lägger ett tunt lager av en vanlig flytande concealer ovanpå. Under Eye Brightening Corrector har en ljusskimrande formula som finns i olika nyanser vilket gör att alla hudtoner kan hitta en match.

Annons

Under Eye Brightening Corrector från Smashbox + Becca kostar 285 kr och den finns här. (reklamlänk)

2. Ge tryck till blicken

Lite ögonpenna gör stor skillnad. Koncentrera appliceringen längs övre franskanten, lägg en tunn linje som du snabbt suddar till med fingertoppen.

3. Snabba krämtricket

ögonskugga från armani som ger piggare blick

En ljus skugga på ögonlocket lyser upp utan att det ser sminkat ut. De nya krämiga skuggorna är smarta då de fungerar både som primer och skuggfärg samtidigt som de har en otrolig hållbarhet. När du väl lagt på färgen och den har torkat in rör den sig med locken utan att lägga sig i veck. Magi! Favoriten är Armanis Eye Tint som lägger sig jämnt och fint utan större insats. Är du ljus i huden kan du välja en som drar lite åt beigerosa, har du mörkare hudton är det fint med en färg som har pigment med mer aprikos ton. Vill du ha lite mer glimt till ögat väljer du någon av varianterna som skimrar.

Eye Tint från Armani kostar 395 kr och den finns här. (reklamlänk)

4. Lyft brynen

brynpenna från clinique som ger ansiktet lyft

Med en ljusreflekterande concealer kan du göra mycket. Förutom att pigga upp under ögonen så kan du med ett snabbt drag lyfta ögonbrynen vilket gör hela ansiktet piggare. Efter att du fyllt i brynen (går i raketfart med en brynmascara) så lägger du ett tunt streck med concealer precis under brynen, från mitten och utåt. Perfekt för det här är klassikern Touch Éclat från Yves Saint Laurent men det finns också specialdesignade produkter just för den här typen av trick, t ex från Clinique där du hittar brynpenna och concealer i ett.

Annons

Instant Lift for Brows från Clinique kostar 260 kr och den finns här. (reklamlänk)

5. Forma med rouge

rouge från anastasia som ger fräschare look

Rätt färg på kinderna ger en omedelbar piggeffekt så hoppa inte över rouget även om där är lite tid. Välj krämig stift-variant så går det ännu lättare att tona in fint för en naturlig effekt, som du tagit en snabb uppfriskande promenad. Smart är att du också kan stoppa ner stiftet i väskan för snabb påfyllning om looken tappar energi under dagen. Tänk dock på att inte köpa ett som är alltför pigmenterat. När det ska gå snabbt vill du inte stå där med en stor färgklick mitt i ansiktetLägg gärna i en C-form från kindbenet och upp till tinningen. Blanda blanda.

Stick Blush från Anastasia har pensel i bakvagnen, kostar 345 kr och det finns här. (reklamlänk)

6. Ta det lugnt med pudret

Att sätta sminket kan vara bra men tänk på att inte överdosera med puder. Det får bara huden att se trött ut. Välj rätt ställen att placera det på, som t-zonen och under ögonen, men jobba supertunt och lätt. Det behövs verkligen väldigt lite för att ge effekt. Avsluta gärna med en setting spray.

Annons