Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminkexperten: Smarta tipsen som gör att du ser piggare ut

16 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
De flesta som sminkar sig gör det för att se fräschare och piggare ut – men ibland kan sminket få motsatt effekt.
Nu delar sminkexperten Cortney Spencer med sig av sina smarta lösningar för att ge ett piggare intryck!
Annons
VIDEO: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
VIDEO: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Det är inte ovanligt att ha sminkat sig på samma under alla år – men ibland kan små justeringar i sminkteknik göra stor skillnad.

Sminkexperten Cortney Spencer har uppmärksammats för en video hon lagt ut på sociala medier-appen Tiktok, där hon visar tre tips på hur du kan sminka dig för att se pigg ut och ge ansiktet ett lyft. Videoklippet har visats över 4,8 miljoner gånger och blivit omskriven av The Sun.

Cortney visar hur små enkla ändringar i sminket kan göra stor skillnad, och börjar med hur många sminkar sig med concealer under ögonen.

– Nu ska vi prata om tre saker som du kanske gör i din sminkrutin. Det första jag ser mycket är att folk fortfarande skapar en triangel under ögat. Det är alldeles för mycket produkt.

Annons

Cortney visar hur hon föredrar att applicera concealer under den tunna huden under ögonen, med en liten borste som hon fokuserar mot utsidan av ögonen för att se piggare ut

– Du kan fortfarande täcka och ljusa upp med jättelite produkt, säger hon i klippet.

Smarta knepet vid kindbenet

En annan vanlig miss som Spencer ser att många gör är att de applicerar sin contour längs med linjen under kindbenet.

– Det du vill göra är i stället att hitta ditt kindben och lägga din contour där för att få ett lyft.

Hon demonstrerar med sin egen sminkapplicering, och visar hur det första sättet att lägga contour gör att ansiktet ”dras neråt”, något som kan göra att du ser trött ut – medan contour högre upp ger ett piggare intryck.

Cortneys sista tips handlar om rouge, och hur den ska appliceras. Hon menar att rougen bör läggas ovanför contouren, upp mot tinningarna, i stället för på äppelkinderna. Det här är en appliceringsteknik som fått bred spridning de senaste åren.

Bland kommentarerna är det många som uppskattar expertens tips.

”Mer av det här tack!! Jag är 35 år och trött på att alla sminkinstruktioner är för 20-åringar”, skriver en person.

Annons

”Sååå många bra tips”, skriver en annan.

Så får du glow enligt experten

Elisabet Andersson är hudterapeutmästare vid Elisabetkliniken i Malmö. Här ger hon sina bästa glow-tips:

● Peela
När du får bort torra, förbrukade celler tar huden mycket bättre upp de vårdande produkter du använder sedan. Och den får med en gång en finare, fräschare lyster.

● Återfukta!
Det gör du med din dag- och/ eller nattcrème.Vid behov kan du komplettera med serum och ansiktsmask. En fuktmättad hud är en tåligare, mindre känslig hud med ett bättre eget skydd. Den är också slätare och har mer lyster.

● Sätt fart på blodcirkulationen
Motion ökar genom-blödning i huden. Då tas vårdande produkter upp bättre. Huden får också en fris- kare ton. En rask prome- nad är som ett naturligt rouge för ansiktet.Även massage är ett bra sätt att öka genomblödningen.

● Skydda mot för mycket UV-ljus
Den bästa anti-ageprodukten är ett bra solskydd. Om din vanliga dagcrème inte innehåller solskydds- filter, komplettera med en som gör det.

Tips!
Passa på när du applicera din dag- och/ eller nattcrème. Fördela crèmen mellan händerna och jobba sedan med mjuka, svepande rörelser från ansiktets mitt, utåt och aningen snett uppåt. Upprepa någon eller några minuter, så länge det känns behagligt och tiden räcker till.

SE OCKSÅ: Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegantBrand logo
SE OCKSÅ: Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant
Annons