Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Trendigaste frisyrerna 2022 – heta klippen

14 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Säg hejdå till wolfcut, hockeyfrilla och gardinlugg.
Nu arbetar sig 2021 års hårtrender vidare in på nya vägar, och det är mjukare och längre som gäller i år.
Här är några av de största hårtrenderna 2022!
Annons
TV: Se de trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
TV: Se de trendigaste frisyrerna 2022

2021 blev minst sagt ett intressant frisyrår, med många tydliga hårtrender att haka på. Många klippte antingen en 70-talsdoftande gardinlugg, eller en kaxig wolfcut inspirerad av Billie Eilish. Att våga sig på en nostalgisk hockeyfrilla var inte heller ovanligt.

Men nu går vi vidare från förra årets trendigaste frisyrer –nu tar frisyrmodet nya riktningar. Det är både längre och mjukare än förra året, och är man sugen på en trendig hårlook så finns det något för alla. Här är några av årets trendigaste klipp!

Annons

Mixien

Som en blandning mellan en pigg pixiecut och en hockeyfrilla hittar vi mixie-klippningen.

– Det är i stort en kort pixieklippning men att alla topparna är längre, vilket ger en mycket mjukare look. Det fungerar på både rakt, vågigt och lockigt hår, säger frisören Neil Moodie till Refinery29.

70-talsdraperingar

Den här frisyren är perfekt för de som har tröttnat på sin gardinlugg.

Annons

– Den här mycket längre gardinluggen ramar in kindbenen och fungerar både med mittbena och snedbena, beroende på vad du föredrar. Det är jättesnyggt med lite längre lager i resten av frisyren och är också snyggt om du vill sätta upp håret, säger Neil Moodie.

Fransk page

– I år kommer folk kanske röra sig bort från textur i form av shag-klippningar och hockeyfrillor. Istället är det tyngre siluetter och kraftigare linjer som tar kommandot, säger frisören Tom Warr.

Annons

Den moderna pagen tar inspiration från Frankrike, och framhäver området kring ögonen och kindbenen.

– En page med lugg är det perfekta exemplet. Det har fortfarande form, då det är kortare framtill och längre baktill, men tyngre linjer definierar ansiktsdragen och väcker uppmärksamhet.

Lufttorkat hår

Tycker du inte om att styla ditt hår, och skulle aldrig orka föna håret hela tiden? Då är 2022 året för dig.

– Naturliga texturer är stort 2022. Vi hyllar och omfamnar vad vi har, och stylar antingen genom lufttorkning eller med en difusser. Pagen fortsätter vara trendig och stylas gärna med en mittbena eller snedbena, och några 90-talslager à la Jennifer Aniston.

Annons

Bläckfisken

Det kan låta avskräckande att klippa en ”bläckfiskfrisyr”, men faktum är att det är en smickrande klippning som passar de allra flesta.

– Hårstilen dök först upp i Korea och Japan. Det består av kortare lager upptill och längre lager undertill, som kan påminna lite om bläckfiskens tentakler, säger Neil Moodie.

Till skillnad från en hockeyfrilla är bläckfisken inte kortklippt kring öronen, vilket gör den mer smickrande och lättburen.

Annons

Modern medel

Oavsett om du växer ut en kortare frisyr eller snarare är sugen på att klippa i dina långa hårlängder, så är den medellånga frisyren det heta i år. Klippningar som slutar kring axlarna och kombineras med en busig lugg gör att man ser både chic och lekfull ut.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamtBrand logo
Se också: 3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamt
Annons