Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminklooken ungdomar älskar just nu – så får du den att funka för mogen hy

29 jun, 2021 
madison beer välter tik tok med sin makeuplook
Senaste trenden på Tik Tok är en look som går hem hos alla generationer.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Hanna HedlundBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Hanna Hedlund

Amerikanska sångerskan Madison Beer är inte så känd här hemma men för dig som hänger på Tik Tok och kollar skönhetsklipp kan hon ha swishat förbi. Där trendar nämligen just nu hennes signaturlook. Hashtaggen #madisonbeermakeup är snart upp i närmare 40 miljoner inlägg. Så vad gör att så många vill kopiera looken?

madison beer på instagram
Looken på Madison Beers instagram som just nu är den mest kopierade på Tik Tok.

Makeupen är ganska naturlig med fylliga bryn och mjukt målade läppar där det handlar om att lyfta fram de egna drag man har snarare än att försöka täcka över. Den har dessutom en detalj som sticker ut: en supersoft och tunn eyeliner-vinge och det är något som inte bara många tycker är fint. Alla kan ha det. Här är några enkla steg som fångar looken.

Annons

Steg 1

Efter hudvårdsrutinen börjar du med basen, använd gärna en fondationhybrid som ger massor av fukt och lätt täckning. Gå över med concealer där det behövs. Applicera gärna med en lätt fuktad svamp för skir finish, vill du ha extra bra hållbarhet är knepet att fukta svampen med setting spray.

Steg 2

plånboksvänlig bronzer

Amanda Beers contouring kan kännas som överkurs, du kommer långt och får en fräsch finish på mogen hy med din bronzer. Borsta på den i form av en 3:a: från brynspetsen, ner och in under kindbenen, ut igen och sedan in över käklinjen. En av de härligaste och mest lättarbetade är Butter Bronzer från Physicians Formula, en riktig budgetpärla. Du hittar den här (reklamlänk). Arbeta in rouge på kinden och ut mot tinningen som bas-avslutning.

Annons

Steg 3

Borsta till brynen med bryntvål, en transparent bryngel likt Anastasias Brow Freeze eller en brynmascara.

Steg 4

multifunktionell palett från LH Cosmetics

Grunda med en ögonskuggsprimer som får allt du lägger runt ögonen att sitta så mycket bättre när man inte har helt slät hud här. Måla sedan en supertunn kajal runt hela ögonen. Brunt är riktigt fint och blir mer naturligt än svart. Avsluta med att göra en mjuk vinge vid yttre ögonvrån. Vill du ha den väldigt lätt så använd en ljust brun skugga som du fuktar lätt. De flesta ögonskuggor idag går att blöta och ger då lite mer intensitet och bättre hållbarhet. En perfekt palett till detta är Infinity Palette från LH Cosmetics. Den hittar du här (reklamlänk). Smart borste för att få till vingen är en snedställd brynpensel. Använd en fuktad tops för att städa till formen om den inte blir så spetsig som du vill.

Annons

Steg 5

Lägg på ett lager mascara. Madison använder Glossiers Lash Slick som du hittar här.

Steg 6

läppenna i snygg universalfärg

Måla läpparna med läppenna i mjuk mauve, t ex Babors Lip Liner i Nude Berry, en nyans som passar alla och dessutom lyfter fram dina andra färger fint. Den hittar du här (reklamlänk). Avsluta med ett lager gloss. Nya Plump Shot Collagen-Infused Lip Serum från Buxom är transparent och ger fylligare läpplook utan att läpparna känns torra. Det finns här (reklamlänk).

Annons