Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla
0:46

Efter reklamen: Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

(0:46)

Slå på ljud

Om du tar dig tid på morgonen för att sminka dig, så är det knappast för att se trött och glåmig ut – de allra flesta hoppas nog snarare se piggare och fräschare ut efter en omgång i sminkväskan.

Sminkentusiasten Asta delar nu med sig av sina bästa tips på hur man med hjälp av smink kan se fräschare och piggare ut – och vilka vanliga misstag som kan få motsatt effekt. I en video på sociala medier-appen Tiktok delar hon med sig av vilka knep som ger ansiktet ett härligt lyft och gör att du ser piggare ut.

Så får du läppstiftet att sitta hela kvällen

För det första är de viktigt att lägga lite tid på att hitta rätt ögonbrynsform för ens ansikte. Hon menar att det är avgörande att ögonbrynen inte är för mörka i början, och att de inta ska målas för långt nedåtgående, då detta kan ge intrycket av att dra ner ansiktet. Måla i stället änden av ögonbrynet mer uppåt eller åt sidan, snarare än rakt nedåt.

Så kan sminket göra att du ser tröttare ut

Om du använder dig av bronzer och brukar suga in kinderna när du applicerar den så är de dags att tänka om, menar Asta i videon.

– Den här typen av applicering kan dra ner ditt ansikte och göra att det ser tröttare ut, säger Asta i videoklippet.

Vanliga ögonbrynsmisstag – så gör du rätt

Detsamma gäller applicering av rouge. Lägg inte rougen mitt på kinderna medan du ler, för då kan sminket se helt annorlunda ut när du slappnar av i ansiktet. Applicera hellre både bronzer och rouge högre upp på kindbenen för att ge ansiktet ett lyft, som gör att du ger ett piggare intryck.

Till sist tipsar Asta om att inte följa den naturliga läpplinjen helt när du fyller i med läppenna. Framförallt med åldern kan läpparnas naturliga form bli mer nedåtgående, och om du betonar det är det lättare att uppfattas som lite sur. Gör en lätt rund form för att se piggare och gladare ut.

@makeupbyasta

Is this aging you?🙈watch til the end to see how to fix this🤓 #makeupover40 #makeupover30 #makeupmistakes #makeupmatureskin ib @ericataylor2347

♬ Don't Be so Shy (Filatov & Karas Remix) - Imany