Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med vitt hår och fylliga bryn
Fem favoriter från Femina: skönhetstips i värmen
0:50

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: skönhetstips i värmen

(0:50)

Slå på ljud

Är fluffigt fylliga ögonbryn ett minne blott? Önskar du få tillbaka de där stråna som nitiskt noppades bort på 90-talet? Brynen blir glesare med åren och ibland tappar man strån så att det blir tydliga hack i formen. Det finns permanenta behandlingar där man tatuerar in bryn, det som kallas microblading, och det har dykt upp en ny variant som heter Hair stroke by machine som låter lovande. Men det kan kännas som ett stort steg att ta och kostar dessutom en rejäl slant. Lyckligtvis finns det en hel del du kan göra med makeup. Det gäller bara att känna till knepen. Så här säger makeupartisten William Värnild, som nyligen lanserat det egna märket I Will Makeup.

Clean girl makeup – därför är den stora trenden perfekt för mogen hy

Smarta produkter för fylligare bryn

- Idag finns det många riktigt bra produkter för brynen där du nästan kan skapa en ”synvilla” genom att strecka strån med en penna.

Det kan dock krävas lite övning för att få till den looken hemma. Så William har tips på en annan typ av brynprodukt som är lättare att lyckas med.

- Jag föredrar att arbeta med brynskuggor, speciellt om hårväxten börjat glesna något. De är lite mildare i sin pigmentering vilket ger ett naturligare resultat än brynpenna.

Äntligen! Nu gör glanset comeback på läpparna

Detaljen som ger fylligare bryn snabbt

Men det finns ett riktigt smart knep som alla kan lyckas med. Det du behöver är en bryngel med en bra spolborste samt en brynskugga.

- Mitt bästa tips som lurar ögat är att använda Amazing Eyebrow Gel från I Will Makeup och börja med att borsta brynen åt "fel" håll, mot växtrikningen. Sedan tar du din brynskugga och tonar in mellan dina strån med lätt hand. Borsta tillbaka och forma som du vill ha looken. Dina strån kommer se fylligare ut om de inte ligger helt perfekt i exakt samma riktning. Det är speciellt bra knep om du börjat få glesare hårväxt.

3 x fixare av fylligare bryn

bryngel från I will makeup

Amazing Eyebrow Gel från I Will Makeup är en transparent bryngel med lättarbetad borste och vårdande ingredienser för huden. Den kostar 179 kr och finns här.

brynfixare från dashl

Brow Lift Sculpt från Dashl har en krämigare vaxformula som ser vit ut men blir transparent på. Här får du också en kam att forma med och en plattborste att fixa brow lift-look. Den kostar 239 kr och finns här. (länk till butik)

fixerande bryngel från rapide

Från Rapide kommer Clear Brow Gel som också den har en mascara-liknande borste men passar dig som vill ha en lite mer lättflytande transparent formula som fixerar formen. Den kostar 229 kr och finns här. (länk till Åhlens)

Bästa läppoljan – trendigaste produkten just nu

Mest läst