Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Clean girl makeup – därför är den stora trenden perfekt för mogen hy

20 jul, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotograftt, cottonbro/pexels
Några väl valda produkter placerade på rätt ställe fixar lätt den här fräscha och just nu superheta looken.
Annons
Här är balsammissarna som kan förstöra ditt hårBrand logo
Här är balsammissarna som kan förstöra ditt hår

Den så älskade no makeup makeup-looken har fått en utmanare de senaste månaderna. The Clean girl makeup är just nu en viral succé på Tik Tok och vi kan förstå varför. Här har du en trend som är lätt att fixa och dessutom smickrande för alla - även dig med mogen hy. Istället för matta läppar, tung contouring och mörk ögonmakeup handlar denna trend om att framhäva de egna dragen på ett naturligt fräscht sätt och lyfta fram din egen lyster. Till den här minimalistiska looken behövs dessutom inte en hel uppsjö av produkter. Så hur gör man? Vi förklarar.

Annons

Så får du Clean girl makeup-looken

Steg 1 - preppa huden

Hudvården är som alltid viktig men här kanske extra mycket så. Se till att den är återfuktad, få lite extra lyster med ett c-vitamin serum och var noga med att skydda den med en bra solskyddsprodukt. En favorit som både ger fukt och högt solskydd samtidigt som den fungerar toppen under makeup är hyllade Hyal Reyouth Sun SPF 50 från Dr Ceuracle. Den kostar 349 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons

Steg 2 - lägg en skir bas

För att få en skir och daggigt lystrig bas så är en ljusreflekterande foundation bra. Lätt att applicera och otroligt fin finish får du med Nars Light Reflecting Foundation. Den kostar 515 kr, finns i hela 36 nyanser och hittas här. (reklamlänk)

Applicera den gärna med en lite fluffigare foundationborste för att få den där skira effekten. Använd en återfuktande concealer som du lägger tunt där det behövs, t ex under ögonen och vid näsvingarna. Ta minimalt med produkt och jobba in även denna med en pensel för ändamålet. Värm huden med en krämig bronzer. Borsta den i formen av en trea från ögonbrynets spets, ner över kindbenen och sedan ut mot öronen och in under käkbenet. Fäst basen med mycket finmalet puder, satsa gärna på ett av hög kvalitet. Det gör otroligt stor skillnad. Med ett riktigt bra puder får du bonuseffekter som mindre synliga porer. Avsluta med ett rouge i persikoton som du gärna kan applicera lite högre upp på kinden. Det ger ett osynligt lyft.

Annons

Steg 3 - accentuera ögonen

lättmålad eyeliner med mycket bra hållbarhet

Börja med att fluffa till brynen med en bryngel. När den satt sig kan du gå in och fylla i eventuella glipor med en tunn brynpenna eller brynliner. Det ska dock se så naturligt ut som möjligt så var lätt på handen och fyll inte i för mycket så att brynen blir skarpa. Ge ögonen djup en en ljust brun skugga som du borstar i globlinjen och tonar uppåt/utåt. Du kan även använda din bronzer här istället för en vanlig skugga. Avsluta med en tunn eyeliner. I Clean girl makeup ser man ofta en liten subtil vinge på slutet vilket ger ögat ett fint lyft. Eyeliner som sitter otroligt bra hittar du hos Huda Beauty. Deras Life Liner quick n Easy kostar 269 kr och den finns här. (reklamlänk)

Annons

Steg 4 - glossa upp läpparna

Glänsande läppar i en naturlig ton är looken i Clean girl beauty, ett smart knep för att få dem att se fylligare och finare ut. Här kan du välja att bara lägga ett glans direkt på läpparna. Årets mest hyllade är Phantom från Hourglass som är ljuvligt lent på läpparna, har vårdande effekt och ger elegant glans. Det finns i många nyanser men favoriten på redaktionen heter Mist. Det kostar 409 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Annons
läppenna med universell rosig färg

Vill du ha lite mer definition och dessutom en bas för glosset att fästa i grundar du med en läppenna. En favorit som passar alla läppar och hudtoner är Babors fina Lip Liner i Nude Berry som ger mjukt rosig färg. Den kostar 179 kr och du hittar den här. (reklamlänk) Toppa med gloss och du har en läpplook som sitter i timmar!

Annons