sminktips
TV: 6 kändisar som gått osminkade på röda mattan
0:47

Efter reklamen: TV: 6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

(0:47)

Slå på ljud

Försöker du få till sminket lika snyggt och sömlöst som modellerna i tidningarna, kändisarna på röda mattan eller profilerna på sociala medier? Det kan verkligen vara lättare sagt än gjort – det är lätt att sminket ser tjockt och kakigt ut när man försöker få till den perfekta basen.

Men det behöver inte heller vara särskilt svårt att lyckas. Ofta är det bara små justeringar som behövs för att göra stor skillnad. Sminkösen Kaila Gibson tar till sociala medier-appen Tiktok för att visa vilka som är de vanligaste misstagen hon ser kunder göra, något The Sun har uppmärksammat.

25-åringen: Jag förstörde mitt utseende med fillers

Första steget för att få till en perfekt bas är att se till att huden är återfuktad innan, men också ge hudkrämen ordentligt med tid att sjunka in i huden – om du inte väntar 10 minuter mellan att du smörjer in ansiktet och att du applicerar din bas, så kan din foundation glida runt i ansiktet under dagen.

När du sen ska välja din foundation så är det viktigt att se till att den är i rätt nyans. Foundations i för ljus färg kan göra att du ser ut att ha större porer och mer textur än du har, samtidigt som det gör att du ser urlakad ut. Men välj inte heller en för mörk nyans, din foundation ska kunna blandas ut på halsen utan att det blir en tydlig kant.

Tipsar om färgkorrigering och rouge

Om du har mycket färg i ansiktet, som mörka ringar under ögonen eller röda fläckar i ansiktet, så kan det vara bra att använda sig av färgkorrigering. Det innebär att man balanserar ut färgerna med dess kontrastfärg. Mot röd hy använder man lätt grönt smink, och mot mörka ringar fungerar persikofärgad färgkorrigering bäst.

Akta dig så att du inte använder för mycket concealer när du vill täcka över områden i ansiktet. För mycket produkt gör att rynkor och fina linjer blir mer framstående, och gör att du ser tröttare och mer sliten ut.

Kaila Gibsons sista knep handlar om rouge, och hur den appliceras. Många lägger sin rouge mitt på kinden, vilket ger intrycket av ett rundare och mer ungdomligt ansikte. För en mer elegant look bör du lägga rougen högre upp på kindbenen, upp mot tinningen.

Bland kommentarerna hyllas sminkösen för sina tips, och många håller med.

”Jag håller med om att låta hudkrämen sjunka in! Jag har gjort det misstaget förut”, skriver en person.

”Färgkorrigering är så underskattat”, tycker en annan.

Efter reklamen: Se också: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Slå på ljud
Mest läst