Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminkösens smarta tips – för en piggare look

10 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografGary Mitchell/Shutterstock
smink
Många som sminkar sig gör det för att framhäva sina snyggaste drag i ansiktet och se piggare ut – men ibland får det motsatt effekt.
Nu delar sminkösen Dina med sig av sina bästa tips för att inte se tröttare ut efter att ha sminkat sig på mogen hy, men i stället pigg och fräsch.
– Jag är här för att dela med mig av några av mina bästa sminktips för mogen hy, säger hon till The Sun.
Annons
Video: Puder för mogen hy – så lägger du en bra basBrand logo
Video: Puder för mogen hy – så lägger du en bra bas

De flesta som sminkar sig till vardags har en förhoppning om att se fräscha och pigga ut – men ibland kan sminkningen få motsatt effekt, framförallt på mogen hy. Ju äldre vi blir desto torrare tenderar huden att bli, och om vi inte använder rätt sminkteknik är det lätt att se tröttare ut av smink, snarare än piggare.

Make up-artisten Dina Grinevica delar i The Sun med sig av sina bästa sminktips för mogen hy, avslöjar vilka steg du inte borde hoppa över, och vilka som är de vanligaste fällorna att falla i.

En stark grund

Innan du börjar sminka dig är det viktigt att du har en bra grund.

– En bra hudvårdsrutin är ett måste för att ditt smink ska se felfritt ut, så se till att rengöra, använda toner, smörja och använda solskyddsfaktor för att din hud ska se ungdomlig ut. Det är viktigt att ge huden tid att absorbera produkterna, så vänta i tio minuter innan du påbörjar sminkningen, säger Dina till The Sun.

Annons

Om du vill att sminket ska hålla hela dagen kan det också vara bra att använda en fuktgivande primer.

Krämprodukter är din bästa vän

På torrare hy är krämprodukter det bästa du kan använda för en naturlig och fläckfri finish. Ljusa upp ansiktet med concealer på väl valda platser, som vi näsan och utsidan av ögonen, och arbeta sedan in det med fingrarna eller en fuktig sminksvamp.

– Jag älskar också krämrouge, applicera det mer mot tinningarna, snarare än mitt på kinden, för en lyftande effekt.

Lätta bryn

Få saker hjälper till att forma och ge struktur till ansiktet så mycket som ögonbrynen, så glöm inte bort dem. Men det är samtidigt viktigt att inte fylla i dem för mörkt eller mycket.

– Det bästa är att välja en färg nära din egen hårfärg, eller lite mörkare om du är blond. Välj puder i stället för penna för en mer naturlig look.

Mer glow åt folket

Inget gör att man ser så pigg och fräsch ut som en hy med lyster, och för att få det behöver du highlighter, antingen i flytande form, kräm eller puder.

– Använd highlighter där ljuset faller i ansiktet – på kindbenen, mellan ögonen, under ögonbrynen, på nästippen och på amorsbågen.

Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons