0:47

Efter reklamen: 6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

(0:47)

Det senaste årtiondet har ögonbrynen bara vuxit sig allt större och buskigare – trenden har gått från perfekta ombre-bryn till lättare men voluminösa bryn med tydliga strån. Men precis som inom klädmodet har trenderna från 90-talet och millenieskiftet nu kommit in i sminket också, och med det kommer de tunna brynen.

Bland de mest googlade sminktrenderna ser vi flera av 90-talets största trender – svart, tung kajal, tunna ögonbryn och brun läppenna med läppglans, skriver Harper's Bazaar. Svart kajal har varit en stor trend på modehusens modevisningar, och läppglans har helt ersatt de mattare liquid lipsticksen som var inne för några år sedan.

Men medan trenderna för läppar och ögon går att variera mer från dag till dag, så kan ögonbrynen kännas som ett lite större steg. Är det verkligen dags att noppa bort de fylliga ögonbrynen du har kämpat så hårt för att växa ut?

Svaret: det beror på. Självklart ska du alltid välja den look som du känner dig finast i, men om tunna bryn är något du överväger så finns det saker att tänka på. Det tunna brynets återkomst bör ses som ett alternativ, och inte ett måste.

– Att det tunna brynet återvänder är antagligen ett annat sätt för skönhetsindustrin att bli av med de generiska, utmålade detaljer som har blivit allmänt förekommande det senaste årtiondet, när det verkade som att det bara fanns en ögonbrynsform som skulle passa alla. Man kan kalla det för ”Instagram-brynet”, säger Terry Barber, som är chef över makeup-artisterna på sminkmärket Mac.

Kvinnans katastrofklippning gör alla förskräckta

Det ska du tänka på med tunna ögonbryn

Många inspireras av stjärnor från 90-talet, som Drew Barrymore och Kate Moss, när det kommer till det typiskt tunna brynen.

– Det finns nu en återupptäckt uppskattning för den böjda elegans som ett mer strömlinjeformat, penn-tunt bryn kan ge till ögonformen, säger Barber.

Terry Barber menar att alla måste anpassa brynformen efter sitt eget ansikte för att få mest smickrande resultat – man kan göra tunna bryn på olika sätt. Men har man inte tunna bryn naturligt så ska man antagligen undvika att noppa bort allt hår man har.

– Alla passar i olika stilar, och nyckeln är balans.

Mer läsning

Femina