Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Så bra är Caias nya serumfoundation

04 maj, 2023 
foundation fukt mogen kvinna hy smink
Den här basen utlovar allt från jämnare hudton till lyster även på mogen hy och jämförs redan med en lyxig klassiker – vi har testat.
Annons
I min sminkväska med Johanna Lind BaggeBrand logo
I min sminkväska med Johanna Lind Bagge

Jakten på en foundation som får mogen hy att se strålande ut är ständigt pågående. Det är inte alltid helt lätt att hitta den där balansen mellan täckning och lyster och samtidigt slippa en pudrig finish. Men med de nya hybridbaserna har det blivit lättare och kategorin serumfoundation är ett bra tips att kika på. Här får du en liten dos av hudvårdande ingredienser i en formula som ofta är väldigt lättarbetad och lägger sig snyggt utan att halka ner i linjer och rynkor. Det är inte den mest täckande foundation du kan välja men lite gör ändå stor skillnad för att huden ska se jämnare och fräschare ut. Ett märke som precis släppt en foundation med serumeffekt är svenska Caia.

Därför passar Caias nya foundation mogen hy

caias serumfoundation på modell med mogen hy

Caia har sedan tidigare en mer traditionell foundation och den kan upplevas torr på en mogen hy. Det i sin tur är inte supersmickrande för en yta där det finns linjer och rynkor. Märkets nya ANNONS Dewy Drops Serum Foundation är en helt annan sak. Här får du en silkeslen formula som är lätt att arbeta in och ger väldigt fin mjuk lyster. En fallgrop med den här typen av foundation kan vara att huden blir nästan för glansig, som om att den löses upp efter en stund på vissa partier i ansiktet. I Caias nya version behöver du inte oroa dig för det. Finishen ser fräsch och nylagd ut i timmar och den sitter förvånande bra. Vissa hävdar att den nästan inte täcker huden något alls. Dessa personer kan inte ha testat Dewy Drops i ansiktet. Här kan du få till en lätt och skir täckning med ett lager som ändå jämnar ut fint. Speciellt bra blir det om du använder en fuktad makeupsvamp. Vill du att den ska ge mer täckning? Det går utmärkt att bygga på utan att resultatet blir kakigt.

Annons

Så hittar du din foundationfärg

Dewy Drops Serum Foundation från Caia kommer i en pumpflaska med pipett. Den finns i 12 nyanser, från väldigt ljus till mycket mörk. De är smart utmärkta för att du lätt ska kunna hitta rätt till din underton. C efter numret på färgen innebär att den passar dig med kall underton och W betyder att den passar dig med varm underton. Har du testat Caias foundation tidigare så ska färgerna matcha numren hos dessa.

Serumfoundation med lyxkänsla

foundation som passar mogen hy från caia

Caias nya foundation har av vissa, t ex Bianca Ingrosso själv, jämförts med en av världens mest ikoniska foundations - Armanis Silk Foundation. Den senare är bland annat Cate Blanchetts favorit. Jag tycker det finns några skillnader. På mig ger Dewy Drops mer lyster än Armanis klassiker. Jag upplever också att den är lite kraftigare i formulan. På minussidan för Armanis Silk Foundation finns även att den inte formulerats om på många år och fortfarande innehåller cykliska silikoner, något de flesta märken faktiskt försöker få bort idag eftersom de visat sig vara potentiellt hormonstörande. På plussidan för Armanis foundation klickar jag i att det finns betydligt fler nyanser att välja mellan och flaskan andas lyx både i design och funktion. Men så är den också nästan dubbelt så dyr.

Annons

Foundation med vårdande ingredienser

Hybridfoundations är en hajp som håller i sig. Så hur vårdande kan en foundation bli? Inte speciellt om du frågar mig. Dessutom är det inte så vanligt att där är jättemycket av just välgörande ingredienser i formulan. Det gäller de flesta märken även om det finns undantag. Så är också fallet med Dewy Drops Serum Foundation från Caia. Det är inte för den hudvårdande effekten du ska köpa den, det är för att den gör huden snyggare. Och glycerinet i formulan är inte av ondo. Tvärtom får det huden att kännas och se fräschare ut.

Dewy Drops Serum Foundation från Caia kostar 345 kronor och ANNONS du hittar den här.

Annons