Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stjärnornas enkla skönhetsknep – som är helt gratis

21 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det är lätt att ta för givet att alla Hollywoodstjärnor med vacker hy lägger tusentals kronor på hudvård och behandlingar – men så är inte fallet.
Både Cameron Diaz och Salma Hayek har nämligen samma knep som inte kostar en krona eller kräver någon ansträngning.
– Min farmor lärde mig att jag aldrig ska tvätta ansiktet på morgonen, säger Salma Hayek.
Annons
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

Måste man köpa svindyra krämer och gå på exklusiva skönhetsbehandlingar för att få vacker hy? Inte enligt Hollywoodstjärnorna Cameron Diaz och Salma Hayek. De två skådespelarna, som i årtionden har hyllats för sin skönhet, delar samma skönhetsknep – och det är inte vad man kan tro.

Varken Salma eller Cameron tvättar nämligen ansiktet på morgonen, något många har som en självklar del av sin skönhetsrutin.

För Cameron Diaz verkar det främst handla om ett ointresse.

– Jag bryr mig inte. Det är bokstavligen det sista jag bryr mig om till vardags. Jag gör verkligen ingenting. Jag kanske tvättar ansiktet... två gånger i månaden om jag har tur. Då kan jag tänka ”jag kanske borde smeta på det här. Det funkar väl efter en gång?”, har Cameron Diaz sagt i en intervju.

Annons

Salma Hayek lärde sig knepet av farmor

Men för Salma Hayek är det en tydligt uttänkt strategi att inte tvätta ansiktet på morgonen – och det är något hon har med sig sedan barnsben.

– Min farmor lärde mig att jag aldrig ska tvätta ansiktet på morgonen. Det är inte äckligt, har hon sagt, skriver Woman and home.

Enligt Salma tar man bort hyns hårda arbete om man tvättar den på morgonen.

– På natten producerar huden de oljor som den behöver för att se ungdomlig ut. Den regenererar. Så tvätta ansiktet ordentligt på kvällen men tvätta inte bort det hårda jobb som din hy har gjort på morgonen.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons