Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Så såg kändisarna ut när de rakade av sig håret: ”Kände mig fri”

17 feb, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT/ TV4
Carina Berg rakade av sig håret tillsammans med Martin Stenmarck.
Carina Berg och Hollywood-skådisarna Nathalie Portman och Kate Hudson har alla gjort det vågade klippet.
Här är 7 kändisarna som av olika anledningar rakat av sig håret och ser coola ut även utan hår.
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Vi har alla upplevt det någon gång. Den där önskan om att göra något nytt och ändra vår look. Skådespelare kan ibland behöva genomgå den förändringen för en ny roll men också för att även de behöver förnyelse.
Här är kändisarna som vågat gå längre än de flesta och ser coola ut utan hår.

1. Hanna Ardèhn

Hanna Ardéhn i rakat hår

Svenska skådespelerskan Hanna Ardéhn är känd för roller i Störst av allt och Nattryttarna. Förra året rakade hon av sig håret inför rollen som cancersjuka Nora i Viaplays nya serie Leva life, som har premiär under 2023.

Annons

Hon berättar i en intervju med Aftonbladet att hon alltid velat testa att raka av håret. Det har inte blivit av tidigare eftersom skådespelaryrket inte alltid tillåter sådana vågade klipp.

Hanna Ardéhn under premiären av serien Limbo i en kort frisyr eftersom håret håller på att växa ut.
Hanna Ardéhn på premiären av serien Limbo i början av 2023. Då hade hon börjat låta håret växa ut igen.

2. Charlize Theron

Charlize Theron i rakat hår i filmen Mad Max

Hollywoodskådespelaren Charlize Theron har oftast blont hår men på senare år har vi sett henne i en mörkbrun nyans. När hon 2012 skulle förbereda sig inför filmen Mad Max 4: Fury Road lät hon håret falla. Charlize Theron rakade av håret till ett kort stubb.

Annons

– Jag kan inte tänka mig att göra filmen på något annat sätt. Jag skulle inte kunna se den här karaktären i en hästsvans, sa Theron då till tidningen People Magazine.

Hon berättade också att hon tyckte att det var härligt att bli av med håret och som småbarnsmamma inte behöva styla det varje morgon. Timingen var perfekt.

Charlize Theron utan rakat hår
Nu för tiden ser vi Charlize Theron i mörkbrunt hår och som här uppsatt

3. Regina Lund

Regina Lund i rakat hår under sin tid som sjuk i cancer

I flera år kämpade skådespelaren och artisten Regina Lund mot sin bröstcancer. Hon var öppen och berättade om sin sjukdom 2013 på galan Tillsammans mot cancer. Regina Lund tappade allt sitt hår och valde att visa upp sig utan peruk.

Annons

– Det var väldigt, väldigt krävande och det tog flera dagars omtagningar och massa turer för att jag skulle klara av det. Men i dag är jag glad att jag vågade och klarade det för jag har förstått att jag hjälper väldigt många genom detta, sa hon till Expressen inför galan.

I dag är Regina Lund cancerfri och aktuell med ny musik.

Regina Lund

4. Kate Hudson

Kate Hudson rakade av sig håret inför en filmroll.

Vi är vana att se Hollywoodskådisen Kate Hudson i mellanlångt blont svall. Inför sin roll i filmen Sister behövde hon 2020 raka bort allt hår. Hon försökte länge hålla frisyren hemlig och sågs i olik peruker under flera veckors tid. Tillslut fångades hennes rakade huvud på bild.

Annons

Nu är hon tillbaka i sitt blonda hår.

Kate Hudson utan rakat hår

5. Carina Berg

Carina Berg rakade av håret tillsammans med Martin Stenmarck.

Den svenska programledaren Carina Berg spelade 2008 in sitt program Berg flyttar in och i ett av programmen gick hon in i artisten Martin Stenmarcks hem med sin bruna korta hår med lång lugg och kom ut därifrån med rakat huvud.

Annons

Carina Berg undrade hur det är att vara Martin Stenmarck och gick helhjärtat in för uppgiften och bytte till och med till samma frisyr som honom. Och ingen mindre än Stenmarck höll i trimmern. Efter inspelningen gömde hon huvudet i en peruk för att hålla det vågade klippet hemligt ett tag till. Men hon älskade frisyren.

– Gud så skönt det är. Att inte behöva greja med en massa klet i håret, sa hon då till Aftonbladet.

Carina Berg i sin naturliga hårfärg och uppsatt i en frisyr

Nu har Carina Berg en en ljusbrunare färg och långt hår.

Annons

6. Natalie Portman

Natalie Portman i rakat hår.

Den amerikanska stjärnan håller oftast sitt långa bruna hår ganska enkelt. Privat föredrar hon utsläppt medan på röda mattan sätter hon ofta upp håret.

Under 2005 rakade hon av sitt hår för en roll i V for Vendetta och det skedde mitt under filminspelningen. De hade bara en chans på sig och den tagningen satt tack och lov. Efter att hon rakat av håret berättade hon att allt fler människor lade märke till henne på gatan.

– Med hår kan jag kamouflera mig bland människor men som kvinna med rakat hår så tenderar folk att stirra på dig, sa hon till Movieweb.

Annons

7. Linda Bengtzing

Linda Bengtzing i rakat hår

Artisten Linda Bengtzing rakade av sig håret 2015 efter att hon sjungit på Barncancerfondens dag på Kolmården samma sommar. När hon stod där på Kolmården så regnade det och hon blev blöt i sitt hår och sa ”åh Gud, mitt hår kommer att bli förstört” inför barnen, många av dem utan hår. Hon visste inte då hur hon skulle rädda upp det men drog till med ”vet ni, jag skulle raka av mig håret när som helst, hår betyder ingenting”, berättade Linda Bengtzing samma år för Expressen.

Annons

Hon menade det hon sa och under hösten när hon skulle klippa sig hos sin frisör lät hon frisören ta allt. Ungefär ett år senare lät hon håret börja växa ut igen. Nu är hon tillbaka i sitt långa svall.

Linda Bengtzing med långt hår under Melodifestivalen 2023

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons