Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Succéfrisörens knep för att klippa volym i håret hemma

27 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, TT.
Stjärnfrisören Brad Mondo har gjort sig känd för sina smarta tips på hur man stylar håret hemma, och många vänder sig till honom för råd.
Nu har han visat hur man kan klippa håret själv hemma för att ge det maximalt med volym – och mängder av människor tar efter hans råd.
Så gör du för att klippa succéfrisörens ”butterfly cut”!
Annons
Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Så gör du en snygg vardagsuppsättning

Klippa håret hemma? Nja, låt helst bli, tycker många frisörer. En som däremot tycker det är en god idé är succéfrisören Brad Mondo. Brad Mondo, en amerikansk frisör som har miljontals följare på sina olika sociala medier, delar ofta med sig av olika tips på hur man kan styla och fixa håret hemma och personer över hela världen har tagit till sig hans knep.

Den senaste trenden som Brad Mondo ligger bakom är att klippa håret hemma i en så kallad ”butterfly cut” - rakt översatt en fjärilsfrisyr. Genom några enkla steg ska klippningen ge ditt hår mycket mer volym, och många vill testa den trendiga frisyren som ska vara så enkel att få till.

Annons

I en video på Youtube, som många på sociala medier-appen Tiktok härmar, visar Brad Mondo hur man klipper håret på sig själv och får en frisyr som är riktigt inne. Videon har nu setts 1,4 miljoner gånger.

Succéfrisörens tips för att klippa sig själv

Eftersom Mondo själv har kort hår visar han på ett dockhuvud hur man ska gå till väga. Han börjar med att sätta upp håret i två tofsar – en framtill i pannan, och en mitt på bakre delen av huvudet i en hög hästsvans.

När håret är på plats i tofsarna är det dags att klippa, och det är här det kan gå fel om man inte är försiktig.

Så här gör du när du klipper butterfly cut

  1. Kamma igenom den främre tofsen och dra det neråt i en rak vinkel från huvudet. Det är viktigt att inte vinkla upp håret när du klipper, då kommer det bli fel.
  2. Brad Mondo konstaterar att det är viktigt att inte klippa för lite, för då kommer det inte synas när håret är utsläppt. Med det sagt kan det vara bra att klippa lite i taget så du inte heller råkar ta för mycket.
  3. När du ska klippa i den bakre tofsen drar du upp den och vinklar framåt. Klipp sedan av lika mycket som du gjorde framtill.
  4. Nu har du en snygg butterfly cut!
Brad Mondo.
Brad Mondo visar hur du kan klippa håret hemma.

Känns det läskigt att klippa håret hemma, men du vill fortfarande ha den voluminösa frisyren? Be någon annan göra det åt dig, eller be din frisör om en butterfly cut!

Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons