Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Så får du ditt hår att se rent och voluminöst ut längre – 9 smarta knep

26 jan, 2023 
rent hår volym
Visste du att det faktiskt går att bevara den där härliga nytvättade looken, utan att behöva tvätta och styla håret på nytt? Följ de här 9 enkla reglerna så ser ditt hår både fräscht och voluminöst ut längre!
Annons
Så får du mer volym i håretBrand logo
Så får du mer volym i håret

Få saker är väl härligare än den där tjocka, fylliga och nytvättade looken? Men att tvätta, föna och styla håret till önskat resultat är ju dessvärre inte någonting som de flesta av oss hinner göra varje dag – och dessutom sliter det på håret.

Men det finns faktiskt knep att tillgå när du stylar dina längder, som får ditt hår att se både nytvättat och voluminöst ut längre, samtidigt som ditt hår förblir friskt. Följ de här nio reglerna så ska du få se på ett riktigt drömmigt – nästintill hårresande – resultat!

1. Ha rätt temperatur på vattnet

Under våra kalla månader är det självklart härligt med en varm dusch, men försök att sänka temperaturen – åtminstone när du tvättar håret.

Varmt vatten öppnar nämligen upp det yttersta skiktet på hårstråna, så att de slits, medan kallt vatten ger motsatt effekt. Vill du att ditt hår ska se lent, skinande och friskt ut? Testa då att tvätta håret i kallt vatten!

Annons

Om du har fettigt hår är rekommendationen emellertid att ta en ljummen dusch.

2. Använd rätt schampo för din hårtyp

Ett och samma schampo passar inte alla hårtyper. Tänker du att den där flaskan som du delar med familjen duger gott och väl? Nja, det stämmer inte riktigt. Har ni olika hårtyper ska ni ha olika schampon som är anpassade efter just era typer. Har du exempelvis torrt, fettigt eller färgat hår ska du ha ett specialschampo för det ändamålet.

Det må kännas lite märkligt att ha flera schampon på hyllan, men det är trots allt ett mycket enkelt sätt att få till det där friska och vackra drömsvallet.

3. Applicera ditt schampo på rätt sätt

Det är viktigt att du sköljer ditt hår ordentligt innan du applicerar ditt schampo, så att det är genomvått.

När det väl är blött så ska du börja med en ytterst liten klick schampo och öka successivt. På så vis använder du korrekt mängd, och sliter inte ut dina rötter med för mycket schampo. Jobba in det i hårbottnen med cirkulära rörelser.

Schampo och balsam volym

4. Skölj håret noggrant

Istället för att lägga tid på att arbeta in en stor mängd schampo så bör du ägna en längre stund på att skölja ur håret ordentligt. Det är viktigt att inga schamporester blir kvar, det kan få ditt hår att se trist och livlöst ut – och till och med orsaka mjäll.

Annons

5. Kapsla in fukten i håret

Lägg lite extra krut på att använda ett bra balsam – och applicera det i håret så ofta du kan.

När du sköljer ur det så var noga med att vattnet är kallt, det kapslar nämligen in fukten extra bra. På det viset får du ut mer av ditt balsam!

6. Så ofta ska du tvätta håret

Du som tvättar ditt hår varje dag bör genast sluta med det! Visst, det är trevligt med den nytvättade looken – men du gör mer skada än nytta för ditt hår.

Hur ofta du ska tvätta håret beror på vilken hårtyp du har, samt vilket väder det är. Du som har torra längder bör inte tvätta håret oftare än en gång per vecka, medan du som har fetare hår kan tvätta det lite oftare.

På vintern bör du tvätta håret mer sällan, för att bevara de naturliga oljorna i håret. Under fuktiga sommardagar kan du däremot unna dig någon extra hårtvätt.

7. Få håret att se renare ut efter träning

Använder du dig av torrschampo efter att du har tränat? Att använda torrschampo är absolut ett effektivt sätt att få håret att se renare ut, utan att tvätta det. Men du kan tyvärr ha använt ditt torrschampo fel hela tiden!

Annons

Det du bör göra är att istället applicera produkten innan träningen, istället för efteråt. När du gör det så absorberar torrschampot svetten och du bevarar den fräscha looken. Men om du applicerar det efteråt så är skadan dessvärre redan skedd.

Torrschampo som varar

8. Växla mellan olika frisyrer

Genom att ha olika frisyrer olika dagar skapar du ett snyggt fall och håret ser mer voluminöst ut!

Är du emellertid inget fan av håruppsättningar, utan föredrar utsläppta längder alla dagar i veckan? Sätt upp håret i en knut när du är hemma och släpp ut håret när du går ut. Det är ett riktigt superknep för att enkelt få till mer volym.

9. Var noga med örngotten

Hygien är A och O när det kommer till det mesta – och frisyren är inget undantag. Tvätta dina örngott ofta för att hålla dem fria från såväl bakterier som från produkter. Du rekommenderas att byta örngott två gånger i veckan.

Testa gärna att sova med örngott i satin! Det reducerar friktionen och sliter således inte lika mycket på håret som vanliga bomullsörngott gör. Dessutom absorberar de inte lika mycket fukt, utan bevarar det i ditt hår.

Så ofta ska du byta örngott

Källa: Stylecraze

Annons