Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

3 smarta metoder för att få bort svarta hår i ansiktet

11 okt, 2023 
AvAino Oxblod
Fotograftt.
Kvinna tar bort hår i ansiktet.
Många kvinnor har ansiktsbehåring som de inte vill behålla, och som gör att de plockar fram både rakhyvel och pincett.
Men det finns andra sätt att minska och bli av med de svarta hårstråna, med saker du redan har hemma i köket!
Annons
Bästa metoderna för hårborttagning på salongBrand logo
Bästa metoderna för hårborttagning på salong

Även om ansiktsbehåring främst är förknippat med män så är det många kvinnor som får svarta hårstrån i ansiktet. Om du brukar använda dig av pincett eller rakhyvel för att få bort hårstråna, men hellre skulle vilja testa lite skonsammare metoder behöver du oftast inte kolla längre än till ditt eget kök.

Här är tre olika metoder för att få bort hårstråna på ett enkelt sätt utan kemikalier!

1. Sockring

Allt du behöver för sockring är socker, vatten och citronjuice. Metoden är populär för att den hjälper till att gradvis minska hårväxten i längden, så att du får mindre hår att ta bort vid varje tillfälle. Blanda en kopp socker med en fjärdedels kopp vatten och lika mycket citronjuice, och låt det koka upp. Blanda under processen och se till att den inte bränner fast. Låt det sedan svalna innan du applicerar det på området där du vill få bort hår. Sedan rycker du bort sockerpastan och får med dig håret i ett svep! Det rekommenderas att använda metoden ungefär var 4-6 vecka.

Annons

2. Spearmint-te

Vad du dricker kan också påverka växten av svarta hårstrån – kika i telådan! Forskning visar att två koppar spearmint-te om dagen kan göra att du får färre svarta hårstrån med tiden.

3. Olja

De här oljorna är kanske inte de vanligaste att ha i köket, men går att hitta på hälsokostbutiker och överallt på internet: tea trea-olja och lavendelolja. Tea tree kommer från början från Australien och har många positiva egenskaper – det går att använda som handsprit, insektsmedel, deodorant och det är bra mot acne. Men det hjälper också för att lugna inflammerad hud. Det gör också lavendelolja.

Blanda en teskede lavendelolja med några droppar tea tree-olja och applicera på håret du vill bli av med i ansiktet. Båda oljorna har egenskaper som i längden gör att du blir av med oönskad hårväxt. Den här metoden passar extra bra för dig med acne och fet hy.

Annons