Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bye bye under eye bags – så bra är It Cosmetics nya ögonkräm

08 sep, 2023 
kvinna som tar bort påsar under ögonen
Går det att trolla bort trötthetstecken och påsar under ögonen på bara en kvart?
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Tråkigt tunga och plufsiga påsar under ögonen? Trött på att se ut som sjutton sömnlösa nätter varje morgon? Concealer är alltid en lösning som kan maskera till en del. Men att få bort påsarna är knepigt, där går sminket bet. Det senaste året har det dock dykt upp en ny typ av produkt som är en mix mellan hudvård och makeup och som gör att huden drar ihop sig. Peter Thomas Roth har gjort succé med sin Instant Firmx Eye, en krämgel som blev viral efter att en äldre dam visat hur hon trollar bort sina rejäla påsar med just denna på bara några minuter. Instant Firmx Eye sålde såklart slut precis överallt efter denna TikTok-raket. Nu finns en ny stjärna som utlovar ungefär samma effekt men har lite andra egenskaper. Bye Bye Under Eye Bags från It Cosmetics har alldeles nyligen landat i butikerna men också flugit ut från hyllorna med en faslig fart. Så hur fungerar den? Och kan den verkligen göra mirakel?

Så används Bye bye Under Eye Bags från It Cosmetics

bye bye under eye

Den här nyheten är en lätt och ofärgad kräm som du stryker försiktigt på huden. Det är viktigt att vara lätt på handen och att jobba inifrån och ut mot tinningarna. En av de stora skillnaderna mot Peter Thomas Roth's Instant Firmx Eye är att It Cosmetics ska appliceras ovanpå hudvård och makeup. PTRs läggs direkt på torr och ren hud. Det gör att nyheten är skönare att använda, det känns inte lika stramt. När du väl fått den på plats måste du dock ha stenansikte i 15 minuter, det vill säga inte skratta eller grimasera på annat sätt, för att den ska torka in ordentligt och ge effekt. Bara det kan faktiskt göra att man börjar skratta..

Annons

Så bra är Bye Bye Under Eye Bags

Fungerar det? Både ja och nej. Effekten på påsar är inte lika tydlig som Instant Firmx Eye men Bye Bye Under Eye Bags har också en blurrande effekt, den fungerar som ett filter. Och det ger dubbelt resultat på linjer och rynkor. De blir mindre samtidigt som de också göms av den suddande formulan. Men den känns också. Huden upplevs som stramare under tiden krämen sitter på. Vissa upplever också att den blir lite torrare efter att man använt den några gånger. Den smular inte som en del klagat på när det gäller Instant Firmx Eye.

kvinna med kräm som tar bort påsar under ögonen

Så är den värd sina pengar? Kanske inte om du vill ha något som du tänkt använda varje dag, du måste ändå ha den där kvarten på morgonen när du inte rör på ansiktet. Och man känner att den sitter där under ögonen. Till vardags är en corrector och concealer bättre, behagligare och betydligt lättare att få till. Men för speciella tillfällen, någon gång då och då, fungerar den bra och ger ett tydligt resultat som verkligen piggar upp. Och innehållet i tuben är drygt, så det räcker länge.

Bye Bye Under Eye Bags från It Cosmetics kostar 440 kr/15 ml och den finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons