Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Här är de bästa produkterna från The Ordinary

01 sep, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/TT
kvinna testar the ordinary hudvård
Budgetmärket har många problemlösare som gör skillnad i rutinen - vi har plockat ut favoriterna.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

En av de mest hyllade och framgångsrika hudvårdsmärken som dykt upp de senaste åren är The Ordinary. Det skapades för drygt 10 år sedan av kanadensaren Brandon Truaxe, mannen som verkligen vände upp och ned på hudvårdsbranschen med sitt Deciem. Företaget har undertiteln the Abnormal Beauty Company och här hittar du också det utmärkta hudvårdsmärket Niod som även det finns i Sverige. Grunden till att Brandon kickade igång The Ordinary var hand frustration över skönhetsbranschens avsaknad av transparens men också att många produkter var otroligt överprisade. The Ordinary är veganskt, något som inte hade blivit en stor grej när man lanserades. Men märket satte också en helt ny trend på hudvårdshyllan. På varje produkt redogörs tydligt vilka nyckelingredienserna är och dessutom hur många procent av dem som det finns i formulan, något som aldrig tidigare setts. Det här har lett till ett enormt fokus på ingredienser idag jämfört med tio år sedan. Men inte bara du. Du kan också enkelt ta reda på produktens pH-värde, något som är viktigt framför allt när det handlar om olika syror i din hudvårdsrutin.

Annons

Så är det bra produkter? Absolut, här finns en hel radda hudvårdshjältar och du kan sy ihop en fin rutin utan att ruinera dig, detta är ett bra alternativ när du letar inflationsbeauty. Här är mina favoriter från the Ordinary.

Bästa produkterna från the Ordinary

prisvärd rengöring från the ordinary

Vi börjar med grunden, rengöringen. Har du aldrig testat ett balm tidigare och är nyfiken så finns här. Squalane Cleanser, en len formula som smälter bort smink, smuts och solskydd medan du masserar den över huden. Tillsätt vatten för att mjölka upp och skölja av. Till skillnad mot många lyxiga rengöringsbalmer är The Ordinarys parfymfri och kommer i en praktisk, ganska platt tub som är perfekt för gymväskan eller resan.

Squalane Cleanser från the Ordinary finns både i mindre tub på 50 ml och en rejälare variant på 150 ml. De kostar från runt hundralappen och du hittar dem här. (reklamlänk)

the ordinarys succéserum mot finnar och porer

I serien More Molecules hittar du det prisbelönta serumet Niacinamide 10% + Zink 1%. De här otroligt plånboksvänliga dropparna innehåller, som namnet antyder, niacinamid tillsammans med zinksalt vilket både ger bättre balans till talgproduktionen, motverkar tilltäpptheter som finnar och minskar porer. Den passar både tonåring och mormor då den är både effektiv och mild.

Annons

More Molecules Niacinamide 10% + Zink 1% från the Ordinary kostar 89 kr/30 ml och du hittar det här. (reklamlänk)

the ordinarys så kallade blodmask med syror

En produkt som snurrat runt mycket på sociala medier är den så kallade blodmasken. Inte för att den varken innehåller eller ger upphov till blod utan för att formula är röd. Direct Acids AHA 30% + BHA2% Peeling Solution är dock ändå inget för känsliga. Det är en riktigt bra exfolierande produkt men både kraftfull och djupgående vilket gör att din hud bör vara van vid syror och tåla dem bra om du ska testa den. Är den syravan är det en suverän uppfräschare av huden. Låt den bara inte sitta mer än rekommenderade tiden!

Direct Acids AHA 30% + BHA2% Peeling Solution från the Ordinary kostar 119 kr/30 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

budget fuktkräm från the ordinary

Tvärtemot ovan nämnda kraftmask så är Natural Moisturizing Factors + HA en av de snällaste produkterna du kan ha i din hudvårdsrutin. Det här är en no nonsense-fuktkräm som passar på pricken alla med sin parfymfria formula och enkla förpackning. Förutom hyaluronsyra innehåller den ett band av återfuktande, skyddande och barriärstärkande ingredienser som ceramider, glycerin, fettsyror, natrium-PCA och urea och den smälter snabbt in i huden, här blir ingen kladdig yta som med många andra fuktkrämer i budgetklassen.

Annons

Natural Moisturizing Factors + HA från The Ordinary finns också den i två storlekar, en minitub på 30 ml och en generösare som innehåller 100 ml. De kostar 87 kr resp 181 kr och du hittar dem här. (reklamlänk)

serum för mogen hy från the ordinary

En produkt från the Ordinary som inte blivit så omtalad men i mitt tycke är en riktig pangprodukt är More Molecules Buffet + Copper Peptide 1%. Det här är högteknologisk hudvård till otroligt pris, även om den är lite dyrare än de flesta andra serum från märket. Här får du just en buffet av ingredienser som jobbar på hudens spänst, ton och struktur samtidigt som man känner att den får en bättre hälsa, den ser och känns fräschare ut och den står emot olika påfrestningar bättre. Det är framför allt peptider av olika varianter som man kombinerat med väldigt lyckat resultat. Ett toppenserum till en mogen hy helt enkelt.

More Molecules Buffet + Copper Peptide 1% från the Ordinary kostar 413 kr/30 ml och du hittar det här. (reklamlänk)

Annons