Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

7 märkliga skönhetsknep som faktiskt fungerar

16 apr, 2021 
kvinna som borstar på mascara
Lyckas du alltid få kladd på locken när du ska borsta på mascara? Ingen fara, vi har knepet som löser problemet.
När mascaran alltid kladdar på locken, du plötsligt ser en röd blemma på näsan eller din deo har gett upp och det osar från armhålan - då kan du alltid ta till något av dessa smarta, och ganska knasiga, knep.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Använd after shave som primer

gammal reklam för after shave
Just Old Spice kanske är i lite starkaste laget, moderna after shave passar bättre än den gamla klassikern om du ska ha det som primer.

Har du slut på primer och det finns en man som rakar sig i huset? Då kan du sno lite av hans after shave. Den ger lite av primereffekten då den återfuktar samtidigt som den drar samman porerna vilket ger en jämnare hudyta.

Slipp mascarakladd på locken

Blir det alltid fläckar av mascara på ögonlocken efter du målat fransarna ska du testa teskeds-knepet. Du håller helt enkelt en tesked med den rundade sidan utåt bakom fransarna och målar. Bonuseffekt är att du dessutom får snyggt kurvig form på fransarna.

Ta vara på krossad skugga

krossad ögonskugga
Lite krossad skimrande skugga i oljan ger fin lyster till huden

Har du tappat din snygga metallskimrande skugga i golvet och pudret är helt krossat? Släng den inte. Häll ner den i en babyolja istället, skaka om ordentligt och du har en flytande highlighter för kroppen.

Annons

Istricket fixar lystern

Det låter kanske inte så skönt men effekten är magisk – massera huden med iskuber som sista steg i rutinen. Det minskar rodnare, dämpar svullnader och tajtar till porerna samtidigt som du får en riktigt härlig lyster. Skulle du inte stå ut med kylan kan du få lite av samma effekt om du skvätter iskallt vatten över huden.

Vinn över blemman

Sitter det en röd lysande finne på kinden som vägrar ge med sig men du har ingen antibakteriell gel hemma att behandla den med? Lös upp en liten bit Treo i vatten, dutta på problemet och låt sitta ca fem minuter. Värktabletten innehåller salicylsyra som är antiinflammatoriskt och kommer hjälpa dig att dämpa den värsta rodnaden.

När deon slutat fungera

armhålan luktar illa

Visst är det märkligt att en deodorant som fungerat i flera år plötsligt inte längre ger önskad effekt. Istället får den en nästan att lukta mer svett än utan. Då ska du testa att syra armhålorna. Lugn, det är inte något frätande experiment vi tipsar om. Det enda du ska göra att fukta en bomullsrondell med ett exfolierande ansiktsvatten och svepa över huden här. Det kommer att ta bort bakterier som kan ha fastna i huden och får det att lukta illa. Växla mellan detta och din vanliga deo och du kommer aldrig mer att ha problem med osande armhålor.

Använd läppbalsam istället för highlighter

Om huden känns lite matt och trist framåt tre-fikat och du vill pigga upp den kan du dra lite transparent läppbalsam längs med kindbenet övre del. Det ger fin ljusreflektion och lyster på bara några sekunder. Och det gör inget att där inte finns något skimmer, det får bara effekten att se mer naturlig ut.

Annons