Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Titta in i badrumsskåpet hos Glow by Nats

22 feb, 2024 
Glow by Nats favoritprodukter.
Nataša Gavric är en mästare på olika sminktrick, något denna glädjespridare generöst delar med sig till sina följare. Samtidigt är hennes motto att varken hudvård eller smink någonsin får bli en börda.
Annons
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegantBrand logo
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant

För skönhetsinfluecern Nataša Gavric finns det ett tydligt före och ett efter Paula’s Choices BHA-toner.

–Jag hade massor av knottror i pannan och över kinderna och hittade en Youtubevideo som förklarade att denna produkt med salicylsyra skulle hjälpa. Det gjorde den! Den blev min inkörsport till hudvård. Smink upptäckte jag när jag började följa Pixiwoo-systrarna Nick och Sam, som sedan grundade makeupverktygsmärket Real Techniques. En av dem gjorde en ”Kim Kardashian Makeup”-video och efter det var jag såld.

Att skönhet var något hon skulle kunna jobba med var det dock inte länge sedan hon insåg.

Nataša Gavric

Gör: Content creator och inspiratör på Instagram och Youtube.

Ålder: 31 år.

Bor: I Höllviken, Skåne.

Familj: Maken Emil och hunden Hank, en tvåårig rhodesian ridgeback.

–Jag startade mitt konto för sex år sedan, då som en hobby. Det var bara några år sedan jag insåg att det faktiskt var ett karriärsspår jag kunde ta.

Annons

I dag skapar Nataša innehåll till skönhetsföretag samtidigt som hon också inspirerar med sina videor både på Instagram och Youtube under namnet Glow by Nats. Serien som kallas Sminktricket, där hon visar hur en look växer fram och får andra att både testa och skicka in bilder på resultatet, har blivit ett populärt inslag. Många hittar inspiration här, både från Nataša pedagogiska sätt att bygga upp makeupen och de följare hon lyfter fram som testat veckans trick.

Vad betyder makeup och hudvård för dig i dag?

– Båda två är rutiner jag utövar när jag känner att jag har orken. Hudvården är oftast minimal men då och då tar jag en stund för att skämma bort mig själv. Då kör jag dubbelrengöring, toner, essence, mask, syra – ja hela kalaset! Det är verkligen ”self care”. Men jag tvingar aldrig fram det, många kvällar tvättar jag ansiktet och sedan är jag klar.

– Makeupen är för mig som meditation. Har jag en kopp kaffe och ett par avsnitt av min favorit reality-serie kan jag sitta i timmar. Jag tänker inte en endaste tanke, utan målar bara efter en vision jag har. Jag älskar det men det finns också många dagar då jag har noll intresse för att sminka mig, och då gör jag det bara inte.

Annons

Om man vill våga lite mer i sin makeup – har du något knep?

– Ibland måste man bara våga leka! Likt mode, där man ofta behöver se ett plagg på sin kropp innan man avgör om det funkar, kan man behöva se sminket på sitt eget ansikte. Sedan kan man också göra makeup mer bärbar för att det ska kännas mer bekvämt. Ta till exempel en röd läpp. Här kan du lätt dutta på med fingrarna eller svepa en tops längs läppkanten för att mjuka upp färgen och på så vis även looken.

Har du någon filosofi när det gäller smink?

– Testa och ha kul. Det behöver inte bli snyggt utan det handlar om att experimentera. Oftast behöver man göra något mer extremt för att hamna i sin stretch zone. Om du till exempel målar på en klarröd läpp och känner nja – men så torkar du av den och lämnas med en lätt rödfläckad läpp och inser att du är väldigt snygg i det!

NataŠa Gavric, Glow by Nats.
Nataša Gavric, Glow by Nats.

Om du fick ändra något inom skönhetsbranschen, vad skulle det vara?

–Jag skulle definitivt förbjuda att testa kosmetika på djur i hela världen.

Annons

Dina badrumsskåp – ordning eller kaos?

–Ordning. Är det kaos vill jag inte ens öppna det.

Vilken är den största innovationen inom makeup de senaste åren?

–Jag älskar att krämprodukterna har fått ett sådant uppsving. För fem år sedan var det praktiskt taget omöjligt att få tag i en krämbronzer. Nu har varenda varumärke en bra sådan. Jag älskar det!

Vad gör du när du ska unna dig något?

–Tar en DP Dermaceuticals Hyla Active 3D Mask och en negroni och tittar på Real Housewives of vilket ställe som helst.

Vad har du på gång i framtiden?

–Det var inte så länge sedan jag blev egen så jag försöker bara rida på och njuta av den känslan av total frihet så länge jag kan.

Nataas bästa smink- och hårtricks

1. Styla brynen innan du börjar noppa dem, då ser du hur formen ser ut och undviker att rycka bort något som du faktiskt vill behålla.

2. Vill du ha en bas som håller länge behöver du en kräm först och lite puder sedan.

Annons

3. När du stylat ditt hår med värmeverktyg, spraya torrschampo i längderna så håller stylingen längre och håret känns rent längre. Här är det viktigt med ett torrschampo som inte är för tungt, till exempel Dry Shampoo från Björn Axén.

4. Svårt att få till en skarp vinge med flytande eyeliner? Använd i stället en mellanbrun till mörkbrun ögonskugga och snedställd pensel, det är mycket lättare.

Favoriter i badrumsskåpet

1. Krämar på

Lip Oil från Kylie Cosmetics.
Lip Oil från Kylie Cosmetics.

Lip Oil från Kylie Cosmetics är fortfarande ganska ny för mig men jag är redan besatt. Mina läppar älskar den stora fluffiga applikatorn och den krämiga formulan!
ANNONS Se mer och köp den här.

2. Bygger upp

Build Up Waterproof Volume Mascara från Isadora.
Build Up Waterproof Volume Mascara från Isadora.

Build Up Waterproof Volume Mascara från Isadora är den bästa av de bästa. Den ger volym från botten men separerar fint i längderna och håller de mest envisa fransarna uppe i timmar.
ANNONS Se mer och köp den här.

3. Jämnar ut

K Ceutic SPF50 från Dermaceutic.
K Ceutic SPF50 från Dermaceutic.

Jag klarar inte ett vinterhalvår med hundpromenader i kylan utan K Ceutic SPF50 från Dermaceutic. Den ger ett tjockt lager av solskydd som samtidigt jämnar ut och ger lyster – vad mer behöver man?
ANNONS Se mer och köp den här.

4. Ger lyster

The Glow Serum från Mantle.
The Glow Serum från Mantle.

The Glow Serum från Mantle älskar jag att använda både natt och dag. Det sjunker in och gör huden så mjuk samtidigt som den håller sig lysterfylld hela dagen.
ANNONS Se mer och köp det här.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons