Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så ger du intrycket av att ha tjockare hår än du har

27 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Privat.
Att få volym när man har platt hår är något som många kämpar förgäves med.
Frisören Olivia Fredriksson har knep för att få håret att se fylligare ut, utan hårförlängningar.
– Det ser också ut som att man har mer hår, säger hon.
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

De flesta som har tunt och platt hår känner igen sig i problemet – det känns som att vad man än gör så är det svårt att få mer volym och kropp i håret.

Men det behöver inte vara hopplöst! Frisören Olivia Fredriksson har många knep hon använder sig av på kunder med tunt och platt hår. Hon berättar för Femina att det viktiga är att använda rätt sorts produkter, som kan göra att håret inte bara ser tjockare ut – utan också så att det ser ut som att du har mer hår än innan.

Annons

– Man kan använda texturspray för att få mer textur i håret. Det ger mer volym, och det ser också ut som att man har mer hår, säger frisören.

Ett vanligt sätt att få tjockare hår är annars att sätta in hårförlängningar som ger mer volym åt håret, men det är både dyrt och rätt omständligt, så om man det räcker med att spruta en produkt i håret så är det nog många som föredrar det.

Ger håret mer textur

På sin salong i Norrköping, Elitens salong, använder Olivia produkter från märket Inshape, som hon också är ambassadör för, och det är särskilt en produkt som är bra för att ge håret mer volym och intrycket av fler hårstrån.

– Jag gillar Texture boost från Inshape, den använder jag på nästan alla mina kunder, också för att stylingen håller längre, säger Olivia Fredriksson.

Inshape texture boost
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!
Så fönar du håret med rundborste – steg för stegBrand logo
Så fönar du håret med rundborste – steg för steg
Annons