Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Experterna: Okända knepet – så bär du tofs i håret utan att det slits

21 mar, 2023 
AvJosefin Westin
FotografSHUTTERSTOCK
Tofs
Att sätta upp håret i en hästsvans har räddat många dåliga hårdagar.
Trots att det sliter på håret använder många hårsnodd dagligen.
Här är okända knepet som gör att du kan fortsätta bära tofs utan att håret slits.
Annons
Därför ska du alltid sova med flätat hårBrand logo
Därför ska du alltid sova med flätat hår

Har man ett längre hår är det enkelt att sätta upp håret i en tofs oavsett om håret bara är i vägen eller för att du har en lång dag. Om du sätter upp håret i en tofs av vana kan det slita slita på håret väldigt mycket. Det känner de flesta till vid det här laget och har tagit till flera åtgärder som att byta ut hårsnoddar med metalldetaljer, inte sätta upp håret när det är vått eller ha håret uppsatt i tofs under natten.

Men det finns ett knep som de allra flesta tofsälskare missat!

Bär tofs utan slitage

Frisörerna på Björn Axén delar nu med sig av sina bästa tips på hur du ska ta hand om håret och vad du kan göra för att inte slita på håret. Enligt frisörerna kan tofsar slita så pass mycket på håret att det i värsta fall kan ge hårbottenbesvär. I förlängningen kan det leda till håravfall.

Annons

”För att inte drabbas av detta är det viktigt att du tänker på att inte använda tofs för ofta”, skriver frisörerna.

Ett annat tips är att tänka på att inte spänna tofsen för hårt runt håret. Men frisörernas tips som många inte tänker på och som kan göra störst skillnad är att inte placera tofsen på samma ställe varje gång som du sätter upp håret. Det gör att snodden inte nöter hela tiden på samma ställe. Så variera din hästsvans!

De här tofsarna är bäst för håret

Det finns många olika sätt att sätta upp håret på. Tofs är oftast det vanligaste och det som många har lättast tillhands. Ett bra alternativ för att avlasta håret på är att använda alternativa hjälpmedel, som klämmor.

Hår tofs frisyr

De gånger du ändå vill använda tofs, tänk på att välja mjuka tofsar, som är skonsamma för håret. Välj bort tofsar med metalklämmor. Håret kan lätt fastna i dem och gå av.

Annons
Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Så gör du en snygg vardagsuppsättning
Annons