smink hår trender 2023

Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt
0:50

Efter reklamen: Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

(0:50)

Slå på ljud

När våren och livet återvänder kan det vara roligt att uppdatera sin egen look lite – och det allra lättaste sättet att göra det på är att testa en ny sminkteknik, eller klippa en ny frisyr. Inspireras av några stora skönhetstrender i vår när du vill piffa upp din sminkstil eller ditt hår!

Baklängessmink

Om du brukar undra hur kändisar gör för att få till den där naturliga men ändå skulpterade sminkningen, så är svaret baklängessminkning. Med den här sminktekniken börjar man med contouring och krämrouge, och sedan använder man concealer ovanpå det. Med hjälp av en foundation med lätt täckning blandas allt ihop och man får det perfekta naturliga resultatet.

Camilla Läckbergs stora förvandling: Älskar mitt gråa hår

Näsrouge

Den här sminktrenden har vuxit i popularitet det senaste året, och kanske främst på sociala medier-appen Tiktok. Att inte bara lägga rouge på kindbenen men också på näsan ger en rosig och solkysst look!

Kort lugg

Vill du göra en stor förändring med små medel så är det en lugg du ska klippa – och i vår är det den korta luggen som är allra trendigast. Klipp så kort du vill och vågar!

Hyllade mascaran för 39 kronor – ger långa och fylliga fransar

Hockeyfrillan

Om du vill ge ditt hår en ordentlig uppiffning så kan den moderna hockeyfrillan vara ett perfekt rockigt alternativ. Frisyren har varit modern i flera säsonger nu, och med sina många lager ger den liv åt håret. Den moderna hockeyfrillan ser inte riktigt ut som på 80-talet – inspireras hellre av stjärnan Jenny Ortega.

Sotad eyeliner

Den här trenden har tagits tillbaka av skatepop-ikonen Avril Lavigne. Nu behöver du inte kunna måla en perfekt eyelinervinge eller få till en sensuell cateyelook – i stället är det sotad eyeliner som gäller. Och ju svartare runt ögonen, desto bättre!

Källa: Brightside.

Mest läst