Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Trendiga frisyrerna som franska kvinnor älskar 2024

22 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Franska kvinnor med snyggt hår.
Att vara chic på ett franskt sätt är något som kvinnor världen över strävar efter, inte minst när det gäller deras frisyrer och hårstyling.
Så här får du till en fransk look i håret utan större ansträngning – och det här är frisyrerna som franska kvinnor älskar 2024.
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Om du vill ge ett franskt intryck med din frisyr är det less is more som gäller – ju mindre du stylar och desto mer naturligt håret ser ut, desto franskare verkar du.

– Franskt hår handlar alltid om mjukhet och att vara avslappnat sofistikerad, säger frisören Roman Sys till Who what wear.

Här är några av fransyskornas favoritfrisyrer för 2024 för dig att inspireras av!

Shagfrisyren

Den uppklippta shagfrisyren har haft ett ordentligt uppsving det senaste året, och det är delvis fransyskornas förtjänst. Frisyren blandar långt och kort i mjukt uppklippta etapper, utan att det ser för stylat ut.

– Man vill att håret ska kännas lätt och luftigt. Spraya i leave in-balsam genom längderna när håret är fuktigt, och låt det lufttorka för att hjälpa de naturliga vågarna eller lockarna i håret på traven, säger frisören Tiziana Di Marcelli.

Annons

Pagen

Få frisyrer är väl så förknippad med franska kvinnor som pagen är, och det är en lättskött frisyr som alla passar i. För att den ska kännas fransk är det viktigt att den inte är för hårt stylad eller skarpt klippt.

– Frisyren bör dra det största lasset åt dig, men ett kul sätt att styla den här looken är att stoppa håret bakom öronen och styla topparna med din plattång, säger Di Marcelli.

Pottfrisyren

Den här frisyren kräver lite mer stylingtid än de två tidigare, men den franska pottfrisyren eller ”bowl cut”-frisyren är helt klart en av de mest chica. Du kan välja att ha en riktigt slickad frisyr eller en busigare varianten, men frisyrens natur gör att du måste besöka frisören regelbundet.

Naturligt och oklippt

Det som binder samma många av de franska frisyrfavoriterna är att man inte vill att håret ska se nyfriserat eller stylat ut – även om det är det.

– Att klippa håret när det är torrt och helt naturligt kan bidra till detta – att jobba med rakblad för att skapa de där mjuka topparna hjälper också. Ju mindre produkt du använder, desto bättre.

Annons