Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är trendigaste hårfärgerna 2024

11 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Lila Moss och Hailee Steinfeld.
Villl du uppdatera frisyren inför det nya året, och behöver inspiration?
Här hittar du några av årets trendigaste hårfärger!
Annons
7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
7 kändisar med deras naturliga hårfärg

Har du bokat en frisörtid för att starta 2024 med en snygg hårfärg, men vet inte riktigt vad du vill göra? Här är fyra hårfärger som kommer vara riktigt trendiga under året, och som du kan inspireras av.

Lattehår

Latte-smink blev en av 2023 års stora sminktrender, och under 2024 är det lattehår som är grejen. Tänk en hårfärg som varierar mellan ljusbrunt och mellanbrunt, och kompletteras av varma slingor eller en lättare balayage. Hårfärgen går att variera in i oändlighet, testa dig fram med frisören vilken variant av lattehår som känns bäst för dig!

Scandi hairline

Den här trenden blommade upp redan under hösten, men kommer bara bli hetare under året. Att vara blond på skandinaviskt sätt innebär att håret närmast ansiktet är ännu ljusare än resten av håret, vilket ger ett solkysst och ljusblont intryck, utan att hela håret behöver bli platinablekt. Medan resten av håret kanske går i en mer varmblond nyans, gärna uppblandat med slingor för en riktigt naturlig look, så bleks babyhår och slingorna kring ansiktet några nyanser ljusare.

Annons

Rökigt

Det är förvisso mest varma hårfärger som är på tapeten 2024, men man kan också gå i motsatt riktning. Riktigt kalla och rökiga hårfärger är också trendigt, framförallt när det gäller mörkare hår. En rökig kolfärg adderar något extra till mörkbrunt eller svart hår, och om du har gråa hårstrån som börjar sticka fram är det bara ett plus!

Cherry cola

Mörka ögonskuggor och vinröda läppar syntes på flera modevisningar för vår och sommar 2024, och cherry cola-trenden sträcker sig även till håret. Den här mörkt rödbruna hårfärgen kanske förknippas mycket med hösten, men är både vacker och smickrande året runt!

Källa: Cosmopolitan.

Annons