Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hyllas för smarta sminkknepet: ”Inte en chans att du är 42”

22 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Underpainting.
När Tiktok-profilen Lou testade att applicera sitt smink på ett nytt sätt för första gången fick hon flera komplimanger, och fick höra att hon såg yngre ut.
Nu hyllas en video där hon delar med sig av den smarta metoden som sminköser använt länge, men som få känner till – underpainting.
– Det ser lite mycket ut men jag lovar att det inte kommer se ut så i slutändan, säger hon i en video där hon visar tekniken.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Har du svårt att få till den där fläckfria looken när du sminkar dig, och tycker att makeupen lägger sig fel hur du än gör och vilka produkter du än använder? Då kanske underpainting-metoden är något för dig. Sminktekniken har länge varit vedertagen bland sminköser, men har den senaste tiden fått mer uppmärksamhet på sociala medier-plattformar som Tiktok.

Tiktok-profilen Lou testade tekniken och fick direkt komplimanger av andra föräldrar när hon lämnade barnen på skolan. Därför bestämde hon sig för att göra en video där hon visar hur hon sminkar sig – en video som nu har fått över 250 000 visningar på appen.

Så lyckas du med underpainting

42-åriga Lou visar hur hon applicerar sin contour, bronzer och rouge i krämform, och sedan sin concealer – allt innan hon tar på foundation. Att lägga de produkterna först och sedan toppa med en lättare foundation gör att sminket får en naturlig look, samtidigt som det ser helt felfritt ut.

Annons

Men innan hon har applicerat sin foundation ser det lite extremt ut – något hon också påpekar.

– Ni tänker säkert det jag först tänkte... att jag har blivit lurad, skämtar hon och fortsätter:

– Jag vet vad ni tänker, det ser lite mycket ut men jag lovar att det inte kommer se ut så i slutändan.

Hon konstaterar att man inte vill ha särskilt mycket foundation, och att hon använder sig av en fuktig skönhetssvamp för att arbeta in produkten i huden. När hon är klar ser huden naturligt vacker ut, och alla produkter hon applicerat ser ut att vara en del av huden.

– Jag är helt såld på det här, det här har förändrat hur jag sminkar mig för alltid.

Hyllas för resultatet

Bland följarna är det många som är imponerande av resultatet, och tycker att Lou ser yngre ut än hon är.

”Inte en chans att du är 42”, skriver en person.

”Herregud, vackert... Jag är nästan 50 och planerar att göra något liknande till min födelsedag”, skriver en annan.

Annons

”Jag testade underpainting för första gången häromdagen efter att ha sett den här videon och wow fick så många komplimanger för hur mitt smink såg ut”, hyllar en tredje.

Annons