Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du ditt tunna hår att se tjockare ut – 8 vanliga misstag att undvika

30 dec, 2022 
Tunt hår misstag att undvika
Drömmer du om en tjock och fyllig frisyr, men har tunt hår? Här är 8 misstag som är vanliga att göra (och som vi alla har gjort oss skyldiga till någon gång). Så undviker du dem – och får till det där voluminösa drömhåret!
Annons
Så fönar du håret med rundborste – steg för stegBrand logo
Så fönar du håret med rundborste – steg för steg

Har du tunt hår som lätt kan upplevas platt, glanslöst och trist? Det kan kännas svårt att ge illusionen av ett tjockt och voluminöst hårsvall, med ett tunt hår att tillgå. Men det finns faktiskt vissa ”dos and don'ts” som gör det möjligt.

Om du strävar efter att få din frisyr att se fylligare ut så kan det vara en god idé att undvika dessa 8 misstag!

Borsta inte håret när det är blött

När ditt hår är blött så är det i sitt mest sköra stadie. Därför är det viktigt att vara försiktig och göra på rätt sätt, så att hårstrån inte slits eller går av. Friktion är den största fienden när det kommer till blött hår – och därför så även din hårborste. Låt bli att kamma dina längder tills håret är torrt helt enkel! Om du är i stort behov av att reda ut frisyren så använd en specialanpassad borste för vått hår, eller kamma varsamt igenom stråna med dina fingrar.

Visste du att du enkelt kan addera volym genom att låta håret lufttorka? Följ de här enkla stegen för att ge ditt tunna hår ett fylligare intryck!

Glöm inte bort texturen

När du låter ditt tunna hår hänga platt kring ansiktet kan det kännas lite livlöst, om du inte har naturligt självfall i håret. Därför kan det vara en god idé att addera lite djup och textur till håret genom att locka det, eller styla några snygga vågor. Använd en volymgivande hårspray eller saltvattenspray för ett resultat som håller hela dagen!

Annons

Använd din hårfön på rätt sätt

En riktigt bra föning kan ge dig det där drömhåret som du längtar efter. Och visst går det att få till känslan av ett salongfönat hår hemma, men då finns det vissa knep som du bör känna till! Börja med att vända huvudet nedåt och föna håret upp och ned. Blås med fönen på rötterna och jobba dig ut mot topparna. Addera sedan volym vid rötterna genom att använda en rundborste eller, om det känns enklare, en rundad varmluftsborste. På så vis behöver du bara hålla i ett redskap.

Se över ditt schampo och balsam

Var noga med att undvika produkter som är för tunga! Om du använder schampo eller balsam som inte är anpassade för din hårtyp så kan det tynga ned dina längder. Håll istället utkik efter produkter som ger volym, utan att lämna så mycket tung produkt kvar i håret.

Schampo och balsam volym

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Var noga med stylingprodukterna

Tunt hår kan vara lite extra knepigt att tass med när det kommer till stylingprodukter. Utan dem kan håret kännas platt och glanslöst, medan för mycket produkt också kan ge ett icke önskvärt resultat. Du som har tunna strån eller lite hår kan ha som tumregel att enbart använda lika mycket produkt som den ungefärliga storleken på en ärta.

Annons

Undvik mittbena

Som sagt så upplevs håret mer levande när du adderar mer textur genom lockar eller vågor. Men du som saknar självfall kan också ta till ett annat smart knep; sidobena. En mittbena kan kännas enkel, klassiskt och lättskött – men faktum är att en snedbena både ger ditt hår mer volym och motverkar en platt och trist frisyr. Lägger du din bena lite mer åt sidan lär du märka snabbt att ditt hår faller annorlunda av sig själv.

Färga inte hela håret i samma ton

Samma strategi som vi använder för att forma ansiktet med smink kan faktiskt också appliceras på frisyren! Precis som du adderar mer konturer eller lyster till olika delar av ansiktet med bronzer eller highlighter, så kan du ljusa upp eller tona ned olika delar av håret med färg. Våga addera både mörka och ljusa slingor för att ge illusionen av ett tjockare och fylligare hår. När du bleker några hårtestar så adderar det faktiskt också volym i sig, eftersom själva blekningen gör så att hårstråna sväller.

Färga håret slingor

Klippningen som ger volym

För dig som har tunt hår men vill att det ska se mer voluminöst ut så är verkligen strukturen A och O. Desto mer du livar upp och formar din frisyr, desto tjockare och fylligare ser det ut. Ett tips är att addera volym genom en snygg uppklippning. När håret klipps i etapper så undviker du lätt den där tröttsamt livlösa och platta frisyren som annars kan uppstå.

Källa: Beautyheaven

Annons