Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant

01 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografLuca Carlino/NurPhoto/Shutterstock
Jennifer Love Hewitt
Många sminkar sig för att se fräschare och piggare ut – men det är lätt att hamna i fällor som gör att sminket får motsatt effekt.
Här är vanliga misstagen med smink som kan göra ett mindre elegant intryck.
Annons

När det gäller smink så finns det lika många favoritlooks som det finns människor – vi har alla våra preferenser och vet själva vilken typ av smink vi trivs bäst i. Medan vissa föredrar en lätt makeup där det knappt syns att man är sminkad, vill andra hellre ha mer täckande och dramatiskt smink.

VIDEO: Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegantBrand logo
VIDEO: Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant

Men oavsett vilken stil du föredrar på ditt smink så finns det några vanliga misstag som alla mår bra av att hoppa över. Genom att undvika det här kommer ditt smink se mer elegant och exklusivt ut – och du kan till och med slippa irriterad hud.

Fel nyans

Många använde helt fel nyans på foundation när de började sminka sig som tonåringar – i vissa fall helt medvetet. Men i vuxen ålder är vi alla ute efter den perfekta nyansen på foundation och concealer, som smälter in med vår riktiga hudton. Det kan dock vara svårare att hitta rätt än man kan tro – och många har en foundation som kanske är rätt nivå av ljus eller mörk, men som har fel underton.

Annons

Ta reda på om du har varm, kall eller neutral underton innan du köper foundation, och ta hjälp av butikspersonal för att hitta rätt. Det kan också vara bra att be om ett prov innan du köper, så du får se din foundation i annat ljus än butiksljuset.

För mycket produkt

Vi är många som är skyldiga till att använda för mycket produkt när vi sminkar oss. Att smeta på lite extra concealer eller badda på mer puder än som behövs kan vara snyggt precis när du sminkat klart dig, men gör i längden att sminket håller sämre och snabbare blir kakigt. Med de allra flesta sminkprodukter gäller regeln ”less is more”. Känner du att du inte får den täckning du vill ha så är det bättre att addera lite i taget, i stället för att ta på allt på en gång.

Kräm på puder

Tycker du att ditt smink ser smutsigt eller ojämnt ut så kan detta vara anledningen. Att använda krämprodukter ovanpå puderprodukter fungerar sällan, om formulan inte är gjord för att kunna appliceras på det sättet. I generell regel är att du applicerar alla dina krämprodukter först, innan du fäster dem med puderprodukter.

Annons

Torr mascara

Visste du att det är rekommenderat att byta mascara var tredje månad? Detta hindrar inte bara att du drabbas av ögoninflammationer, men gör också att mascaran inte hinner torka ut. Gammal, torr mascara tenderar att ramla av fransarna under dagen och lämna dig med svart smul under ögonen. Det är också lättare att få klumpiga fransar om mascaran är torr.

Strunta i hudvård

En snygg och felfri sminkapplicering börjar med hudvården – om du inte grundar med att ha rentvättad och återfuktad hy, så är risken större att ditt smink inte kommer sitta bra under dagen. Om du har oljig hy är det bra att använda en primer som mattar ner hyn, medan du med torr hy kan behöva extra mycket fukt innan du tar på ditt smink.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

SE OCKSÅ: 6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
SE OCKSÅ: 6 kändisar som gått osminkade på röda mattan
Annons