Kvinna som badar i pool
5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör du
0:55

Efter reklamen: 5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör du

(0:55)

Slå på ljud

Borsta tänderna efter kaffe

Syrorna och sockret som finns i läsk, fruktjuice och kaffe sliter på tändernas emalj – men det får motsatt effekt om du ska borsta tänderna direkt efter att du druckit. Att borsta tänderna efter att ha druckit kaffe eller juice på morgonen gör nämligen att den försvagade emaljen slits ännu mer. Vänta gärna en timme innan du borstar, eller borsta tänderna före du dricker något.

Syda Productions

Skippa varannan vatten

Genom att inte dricka vatten under vinkvällen med väninnorna så sliter du ner dina tänder. Medan rödvin fläckar tänderna mer uppenbart, kan även vitt vin slita på tänderna. Alkohol gör också att munnen blir torr, vilket gör att bakterier lättare får fäste. För att undvika det – drick varannan vatten.

Produkten har funnits i 40 år – nu säljer den slut överallt!

Bada med torrt hår

Att bada i pool eller hav på sommaren kan slita på håret, men det finns sätt att minska slitaget. Tänk på håret som en torr svamp – det suger åt sig av poolvattnet eller det salta havsvattnet när det doppas. Men om du har blött håret med vanligt kranvatten först så är håret mer mättat, och kan inte dra åt sig fukt på samma sätt.

Topsa öronen

Det känns bra att topsa öronen, men för mycket av det goda kan skada öronen. Vanliga bomullstops kan göra att öronvaxet bara skjuts längre in i örat, och kan till och med skada de små benen i öronen. Egentligen ska man inte behöva rensa öronen alls, kroppen ska klara av det på egen hand. Men om du får svårt att höra eller öronen känns fulla, så sök hjälp på vårdcentral för att få bort vaxet.

Kvinnans katastrofklippning gör alla förskräckta

Byter inte rakbladen

Även om det kanske går att raka sig med en slö rakhyvel, så är det inte att rekommendera – och visst känns det alltid mycket lättare och bättre när man väl bytt till nya blad? Med en slö hyvel behöver man raka samma ställe flera gånger för önskat resultat, vilket kan leda till irritation och rakfinnar. Bespara huden och byt rakblad efter 5-7 rakningar.

gpointstudio

Långa, ångande duschar

Det är skönt för själen – men huden kommer tacka dig om du håller dig borta från ångande duschar eller heta bad. Varmt vatten torkar ut huden. Om huden känns varm efter du har duschat klart, eller blir röd, så vet du att du har duschat för varmt.

Källa: Web MD.

Mest läst