8 kändisar som haft både långt och kort hår
1:51

Efter reklamen: 8 kändisar som haft både långt och kort hår

(1:51)

Slå på ljud

TUnder vintern var dem stora hårtrenden att färga håret i den lyxigaste av bruna nyanser – ”expensive brunette” blev en favorit hos kändisarna och deras frisörer. Men nu när våren så sakteliga närmar sig kommer systerfärgen och gör entré. För den som vill vara blond i vår är dyrt blond den allra hetaste nyansen man kan välja.

Kändisfrisören Tom Smith berättar på Instagram om den lyxiga hårnyansen, något Glamour magazine har plockat upp.

– Ni har alla hört talas om exklusiv brunett, nu kommer vad jag kallar dyrt blond. De är en väldigt mjuk kontrast som gör att det blir färre skuggor i håret, men att det samtidigt inte är en och samma färg. Det finns fortfarande nyanser, det finns fortfarande ljusare och mörkare, säger Tom Smith och fortsätter:

– Generellt är det en varmare nyans men jag tror de kommer fungera riktigt bra på våren.

Skönhetsmärken skapade av doktorer – vi reder ut

Så får du den snygga hårfärgen anpassad efter dig

Som exempel på hårfärgen visar frisören upp kunden och tv-kända fastighetsmäklaren Chrishell Stause från Selling sunset, som har en hårfärg som växlar mellan mjuk karamell och ljusare varm blond. Smith trycker på vikten av att få in nyanser och flera dimensioner i håret för att det ska uppfattas som lyxigt och exklusivt – ju plattare färg desto mer ser det ut som att du färgat det hemma med hårfärg från matvarubutiken.

– Jag är av åsikten att det är professionella frisörers skyldighet att ge sina kunder något de aldrig skulle kunna få hemma, säger frisören.

Nya hårtrenden: Svenska artisterna blir blondiner

Är du sugen på hårfärgen? Glöm inte att diskutera med din frisör om vilka typer av nyanser du vill ha i håret – honung, beiget, platina, guld? Bestäm innan hur mörka de mörkaste nyanserna ska vara och tvärt om.

3 tips för att vårda färgat hår

  1. Köp schampoo och balsam som är anpassat för färgat hår. Produkter för färgat hår hjälper till att tillföra glans, näring och minska färgförlusten.
  2. Applicera hårinpackning några gånger i veckan. Det finns många inpackningar med pigment i, som bidrar till håret får både vård och att färgen håller längre.
  3. Vid användning av värmeverktyg är det viktigt att först applicera värmeskydd, för att skydda håret.
Mest läst