Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

40 år gamla trenden är tillbaka – därför är blått hetast i sminkväskan just nu

13 jul, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografidun minerals
idun minerals blå mascara vatn volume
Makeupfärgen som länge varit ute i kylan är tillbaka med råge.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Minns du den blå mascaran som var så het på 80-talet? Blått är en färg som brukar dyka upp i modet när sommaren närmar sig. När det gäller makeup är det mest naglarna som målats i blått de senaste decennierna. Men i år ser vi 80-talet överallt och med det betydligt mycket mer blått än på mycket länge. Nu är också ögonen i fokus med allt från blå eyeliner i lite bredare variant till fransar målade med lysande blå mascara.

Så fixar du den blå makeuptrenden

Det finns massor av sätt som du kan få in den blå sminktrenden i din look och få det att kännas modernt. En sak de flesta makeupartister är överens om är att hålla basen lätt och låta eventuella fräknar lysa igenom för en riktigt fräsch finish. Samma med läpparna, addera bara gloss eller läppbalsam som är transparent eller i en ton som lyfter den egna läppfärgen.

Annons

Tycker du att det känns vågat med en helt blå ögonlook kan du börja smyga in blått som detalj. Välj att måla blå mascara enbart på underfransarna och välja en svart mascara på den övre raden. Eller tvärtom. Pröva dig fram vad du trivs bäst i.

kraftig blå liner i kombination med guldskugga hos Hui

Vill du verkligen få ögonen att lysa är det väldigt snyggt att kombinera en blå mascara på både övre och undre fransarna med guldiga eller bronziga toner. Pröva t ex en vingad eyeliner i klarblått på yttre delen och lägg en guldig skugga runt den inre ögonvrån, som modellen på bilden som går Huis visning för hösten 2023. Du kan också kombinera en mjuk brun skugga över locket, en skarp eyeliner i skimrande brons längs franskanten och lysande blå mascara på fransarna.

Annons
blå mascara och blå ögonpenna från idun minerals

Vill du gå all in på blått? Gör som makeupartisten Molina Shahin här ovan. Hon har målat modellen en subtil vinge med kajal i blått nära franskanten på övre locket och bara nuddat med samma penna under, borstat locken med en ögonskugga i skir champagneton och sedan avslutat med massor av härligt blå volymmascara på över och underfransar. Basen? Väldigt naturlig med mjuk lyster. Alla produkter här är från Idun Minerals.

3 x blå sminkfavoriter

blå mascara från idun minerals

Vatn Volume 38° C i Blue från Idun Minerals är en klarblå mascara som förutom den vackra färgen också ger fin volym. Formulan är lätt att tvätta bort då det är en tubmascara som glider av när du sköljer ansiktet med ljummet vatten. Vatn Volume 38° C kostar 229 kr och den finns här. (reklamlänk)

Annons
blå ögonpenna från mac

Colour Excess Gel Pencil Eyeliner i Perpetual Shock från MAC är en klarblå och krämig ögonpenna med rika pigment och täckande formula vilket gör att du både kan lägga den tunt och måla den i en kraftigare variant. Den kostar 255 kr och finns här (reklamlänk).

klarblått nagellack från manucurist

Inte redo för klarblått kring ögonen än? Börja med naglarna. Härligt blått gör Manucurist, här deras Natural Nail Colour i Ultra Marine. Det kostar 169 kr och du hittar det här.

Annons