Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Femina-redaktionens favorit som ger dig perfekt sommarhy

10 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Kvinna på stranden.
Att hitta en solskyddsprodukt som inte är obekväm att bära eller gör en blek i ansiktet är helt klart lättare sagt än gjort.
Men den här färgade solskyddskrämen från Vichy har blivit en favorit på Feminas redaktion – och med god anledning!
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Är du skeptisk mot solskyddsfaktor, och tycker att du aldrig lyckas hitta en som inte klibbar, kladdar eller gör dig vit i ansiktet? Då är du inte ensam. Men utvecklingen av spf-produkter har gått i en rasande fart de senaste åren, och numera finns det många produkter som skyddar mot solens farliga strålar utan att förstöra sminket eller lukta illa.

På sommaren är i många som inte vill använda oss av samma sminkrutin som resten av året – i värmen är det skönare med en lättare makeup utan puder och krångel. Därför har Vichys färgade dagkräm med solskyddsfaktor, Capital soleil UV-age daily tinted SPF50+, blivit en riktig favorit på Feminas redaktion!

Lagom täckning på sommaren

Den ger allt solskydd du behöver en varm dag, samtidigt som den jämnar ut hudtonen på ett naturligt och smickrande sätt. Solskyddskrämen fungerar perfekt som foundationsubstitut under sommaren, när du inte vill ha så mycket täckning men ändå inte gå helt osminkad. Vill du ha mer täckning och definition kan du bara komplettera med lite concealer och din favoritkrämbronzer.

Annons

Vichy-krämen ger ett snyggt glow, utan att kännas fet och tung på huden, och går dessutom att bada med. Som alla solskyddsfaktorer bör du dock fylla på varannan timme för optimal verkan mot solen.

Enda nackdelen med produkten är att den inte är inkluderande för alla hudfärger. Eftersom solskyddskrämen är så lätt pigmenterad fungerar den på allt från blek till medelmörk hy, men har du väldigt melaninrik hy finns risken att den kommer se ut som ett ljusare filter i ansiktet. Då är solskyddsfaktor utan färgpigment ett bättre alternativ.

Vichy capital soleil spf 50.
Den lätt pigmenterade solskyddfaktorn är perfekt för sommaren.
Annons