Jason Collier och Victoria Beckham

1:06

Efter reklamen: Här är frisyrerna som kan leda till håravfall

(1:06)

Överanvända produkter

– Ett misstag jag ser ofta är när folk inte kan styla sitt hår, eller inte kan få det under kontroll, så slänger de i mer produkter i hopp om att det ska hjälpa. Det är tt stort nej för det gör håret fetare och fulare. Om du inte kan få kontroll på bångstyrigt hår försök hellre gömma det i en hästsvans eller hatt, eller börja om från början med en hårföning.

Prostock-studio

Använda fel produkter

– När du köper en ny hårprodukt ska du alltid komma ihåg att göra research först, om du inte konsulterar med din frisör.

Därför älskar alla denna lockiga frisyr från 90-talet

Använda produkterna på fel sätt

– ”Jag använde den produkten tidigare, men den gjorde mitt hår riktigt flottigt och tungt” är något jag hör ofta. I 90 procent av fallen har folk använt produkten fel genom att applicera för mycket eller hålla flaskan för nära när de sprejar i produkten i håret.

Vänta för länge mellan frisörbesök

– Det här är ett väldigt vanligt misstag folk gör. Genom att vänta för länge mellan klippningar så använder man mer produkter och stylingverktyg för att försöka behålla formen, vilket bara gör att håret torkas ut mer. Det gör också att man måste klippa av mer för att håret ska vara hälsosamt.

7 nya svenska skönhetsmärken att ha koll på!

Hårtork och stylingverktyg används på fel sätt

– Att använda verktyg, som hårfön eller plattång, på rätt sätt är väldigt viktigt för att hålla håret hälsosamt. I många Instagram-videos där folk fönar håret så pekar de fönen i fel riktning. Hårfönen ska blåsa håret mot marken för att hjälpa till att stänga håret och göra det lenare. Glöm inte heller att börja med alla värmeverktyg på låg värme. Ditt hår kommer stylas när du har rätt inställning.

Prostock-studio

Källa: Red Online.

Mer läsning

Femina