Det här är ålderism
0:54

Efter reklamen: Det här är ålderism

(0:54)

Slå på ljud

Att kvinnor ska se unga och fräscha ut, medan män som åldras ofta ses som mer attraktiva med grått stänk i håret och kråksparkar runt ögonen, har länge varit en sanning i samhället och kanske framförallt i Hollywood. Men de senaste åren har allt fler kändiskvinnor valt att ta aktivt avstånd från branschens skeva ideal, och istället velat stå upp för att kvinnor som åldras naturligt är lika vackra som alla andra.

Här är några av de stora stjärnorna som står upp för att åldras utan ingrepp eller botox, och i vissa fall även utan hårfärg!

Drew Barrymore och Cameron Diaz

De gamla Charlies änglar-bästisarna publicerade en bild tillsammans på Instagram som väckte mycket uppmärksamhet och hyllades världen över. Bilden fick folk att reagera för att vännerna har rynkor i ansiktet, som de inte försöker dölja med varken filter eller fillers. Både Diaz och Barrymore har också på egen hand pratat om hur de just vill åldras naturligt och inte ändra sitt utseende.

Meryl Streep

72-åriga Hollywood-drottningen Meryl Streep har tackat nej till operationer och injektioner för att se yngre ut, och menar att hon snarare får göra mer och mer intressanta roller ju äldre hon blir.

Chris Young

Rödhåriga personer har speciella egenskaper – läkarens ord

Emma Thompson

Hyllade brittiska skådespelaren Emma Thompson är öppet kritisk mot utseende- och ungdomsfixeringen i samhället, och tycker det är farligt hur unga människor får en skev världsbild i dagens samhälle. Thompson har också konstaterar att hon inte tycker att kvinnor i 60-årsåldern inte ska förväntas se ut som att de är 30.

YUI MOK

Julianne Moore

60-åriga Oscarsbelönade skådespelaren Julianne Moore har i flera intervjuer sagt att botox inte är hennes grej, men att hon är väldigt noggrann med att använda solskyddsfaktor.

Anthony Behar

Helen Mirren

Coola Helen Mirren, 76, gör som hon själv vill, och bryr sig inte om ungdomliga ideal. Hon har valt bort ingrepp och injektioner för att se yngre ut, och istället sagt att hon är glad över att få se ut som sin riktiga ålder när hon blir äldre.

Laurent VU/SIPA/Shutterstock

Chrissy Teigen transplanterar nya ögonbryn – varnar andra

Sarah Jessica Parker och Cynthia Nixon

Under inspelningarna av Sex and the city-uppföljaren And just like that har det släppts bilder på skådespelarna och vännerna Sarah Jessica Parker och Cynthia Nixon som fått fansen att jubla. De snygga skådespelarna har skrattrynkor och grått hår när de sitter och pratar, och ser ut som sin faktiska ålder.

SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA

Källa: Damernas värld.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst