Thomas Wassbergs familj – så ser hans fru och barn ut

25 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Thomas Wassberg.
Thomas Wassberg är en av våra mest hyllade och folkkära skidlegendarer, som vunnit fyra OS-guld.
Tillsammans med frun Ulrike Wieser har han ett barn – så här har det gått för sonen Björn!
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Thomas Wassberg är en av Sveriges stora stoltheter inom skidsporten – under sin långa och framgångsrika karriär hann han vinna fyra OS-guld, tre VM-guld, tre VM-silver och ett VM-brons. Han var också en av Gunde Svans stora rivaler.

Efter sin skidkarriär valde han inte samma typ av tv-karriär som Gunde Svan, men han har ändå blivit en av landets mest folkkära skidlegendarer. 2016 tävlade han i Let's dance och kom på en tredjeplats, och han har också deltagit i både Mästarnas mästare och Över Atlanten. 2022 var han dessutom med i The Island Sverige, och testade sin uthållighet och överlevnadsförmåga.

2018 gifte sig Thomas Wassberg till slut med kärleken Ulrike Wieser – paret hade då varit tillsammans sedan 70-talet, och hållit ihop sedan dess.

Annons

– Thomas är världens snällaste. Väldigt envis och han kan inte heller sitta still. Han älskar att vara ute i det fria. När vi träffades som unga uppstod en kemi mellan oss som vi byggt vidare på. Jag hade ingen aning om vem han var när vi först sågs, sa Ulrike Wieser om maken i tidningen Senioren.

Thomas Wassberg och Ulrike Wieser.
Thomas Wassberg med sin fru Ulrike Wieser, som han gifte sig med 2018.Karin Törnblom/TT

Thomas Wassbergs familj – fru och barn

Ulrike och Thomas har fått ett barn, sonen Björn Wieser. Björn föddes 1987 och har för det mesta hållit sig borta från rampljuset. När pappa var med i Let's dance var det bara Ulrike som var på plats och hejade i publiken, inte Björn.

Björn har även han åkt skidor, men aldrig på samma nivå som sin pappa. I en intervju med Expressen konstaterade han att han var ”för lat” för att ta sig upp till proffsnivå efter tonåren. Men han upplevde aldrig att han hade högre förväntningar på sig än andra.

– Kommer man till en tävling i samma bil som Thomas Wassberg så är det ju klart att folk ser det. Men jag märkte aldrig av att det var någon extra press, har han sagt till Expressen, som också har en bild på honom i artikeln.

Han bor nu i Åre, där han arbetar som kock. 2021 publicerade hans gamla skola en bild på Björn:

Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär
Annons