Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Gunilla Perssons dotter Erika har vuxit upp – så lever hon i dag

14 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Gunilla Persson och Erika Persson.
Erika Persson blev känd i hela Sverige när hennes mamma Gunilla Persson var med i Svenska Hollywoodfruar.
I dag är hon vuxen, och har ett helt eget liv utan sin mamma – så här lever kändisdottern i dag.
– När jag är här känns det ibland som jag är i en tidskapsel från när jag var barn, har Erika Persson sagt om att vara i Sverige.
Annons
5 oförglömliga stunder i Svenska HollywoodfruarBrand logo
5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

Under alla säsonger av TV3:s succéprogram Svenska Hollywoodfruar var Gunilla Persson utan tvekan en av de mest uppmärksammade Hollywoodfruarna – så det är inte konstigt att även hennes enda barn, dottern Erika Persson, blev en rikskändis. I tv-programmet fick tittarna följa hur unga Erika var en aspirerande sångerska som deltog i sångtävlingar, utöver att följa med på sin mammas olika äventyr och upptåg.

I dag har Erika Persson hunnit fylla 21 år, och medan hennes mamma är med i Melodifestivalen med låten I won't shake (La la Gunilla) har Erika sitt eget liv hemma i USA. Sverige besöker hon mest på skollov och andra väl valda tillfällen, som när hon gästade Bianca Ingrossos pratshow Bianca.

Annons

För Erika Persson är det uppenbart att svenskar känner igen henne från barndomen i Sverige.

– När jag är här känns det ibland som jag är i en tidskapsel från när jag var barn, säger hon i en intervju med Aftonbladet 2023.

Erika Perssons framtidsplan

Hemma i Kalifornien studerar Erika Persson på Pitzeruniversitetet, där hon läser film, antropologi och psykologi. Men Gunilla Perssons dotter är en mångsysslare och har inte ett drömyrke eller en framtidsplan – hon vill massor av saker. Erika konstaterar att hon är intresserad av politik, musik och skådespeleri.

Gunilla Persson Erika Persson
Gunilla och Erika Persson firade Erikas födelsedag 2023 i Sverige.

– Min största dröm är att bli författare, musiker, filmare och aktivist. Jag vill att det jag gör ska vara betydelsefullt och till nytta för ett större kollektiv, säger hon i Aftonbladet-intervjun.

5 saker du vill veta om Erika PerssonBrand logo
5 saker du vill veta om Erika Persson
Annons