Ulf Lundell bryter med dottern Sanna – efter orden om nya kärleken

19 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ulf Lundell har hittat kärleken i 33 år yngre Ninna Prage, och efter att relationen blev offentlig valde artistens dotter Sanna Lundell att kommentera det i sin podcast.
Det har nu upprört Ulf Lundell så mycket att han valt att säga upp kontakten med dottern.
– Jag fick ett mejl där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation, berättar Sanna Lundell i Inte din morsa.
Annons
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna

Det var i juli som artisten Ulf Lundell, 71, och journalisten Ninna Prage, 38, bekräftade att de är i ett förhållande. Ulf Lundells dotter, journalisten och tv-profilen Sanna Lundell, 42, pratade då om nyheten i sin podcast Inte din morsa, och konstaterade att hon hade blandade känslor inför relationen.

– Det är klart att det är lite roligt och smaskigt att han har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv i vanlig ordning, sa Sanna Lundell i podcasten, om det stora allmänna intresset för pappan och hans 33 år yngre flickvän.

Ulf Lundell verkar dock inte ha tagit dotterns uttalande med ro – utan har nu skickat arga mejl till henne. I ett nytt avsnitt av Inte din morsa berättar nu Sanna Lundell om reaktionen från sin far.

Annons

– Jag fick ett mejl där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation. Han vill inte att jag på något sätt ska uttala mig eller tycka någonting om hans relationer, och framför allt inte offentligt. Han menade att det jag gjorde i vår podd var ”kärringskvalleri”, säger Sanna Lundell i podcasten.

Sanna Lundells svar efter Ulfs ilska

Artisten ska vara så upprörd att han inte vill ha någon kontakt alls med sin dotter, samtidigt som han tycker att hon ska se över sin egen relation innan hon kommentarer hans.

– Han bad mig att ta mig en titt i spegeln på vem jag själv är ihop med, nämligen en snubbe som gör reklam, och det är ju i hans värld det fulaste man kan göra, säger Sanna Lundell och fortsätter:

– Det som blir så absurt att han formulerar sig till mig som att jag vore ett barn. Jag skrev ju tillbaka till honom att ”men gud, du kan ju inte tro att du kan behandla mig som att jag är ett barn här, ett olydigt barn, det funkar inte riktigt så”.

Sanna Lundell tycker själv att pappans reaktion var överdimensionerad, och att hon diskuterade ämnet på ett nyanserat sätt.

– Jag tyckte jag var ganska balanserad, jag lyfte olika perspektiv på åldersskillnader i kärlek och vi vred och vände på det där ur lite mer allmängiltigt perspektiv. Jag tyckte inte jag var råhård där.

Annons