Baka kaka i gjutjärnspanna 

  • AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Så gör du helgsemlan med likör

Brand logo
Så gör du helgsemlan med likör
White chocolate brownie
Vit brownie med kaffe.

6 – 8 personer
100 g smör och lite till pannan

275 g socker

2 msk snabbkaffe-

pulver

2 msk kokande vatten

2 ägg

250 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

150 g osaltad pistaschmandel

200 g vit choklad

Sätt ugnen på 170° C.

Smält smör och socker i en gryta. Lös upp kaffet i det kokande vattnet och häll det i grytan. Blanda ordentligt. Ta av grytan från värmen när smöret har smält och vispa ned äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ned det i grytan till en smet. Grovhacka nötter och choklad och blanda ned i smeten. Häll smeten i en smord gjutjärnspanna med gjutjärnshandtag (26 cm).

Grädda kakan i 25-30 minuter.

Låt kakan svalna i pannan på galler innan du skär upp den.