Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

10 praktiska tips för dig som dejtar på nätet 

09 jul, 2018 
AvFemina
Osäker på vad som gäller när du söker kärleken via dejtingsidor och -appar? Eller vill du bara vässa din dejtingprofil? Här guidar Cecilia Salamon, relationsexpert och författare till boken "Fuckboy – praktisk handbok i konsten att dejta" dig genom den digitala dejtingdjungeln.
Annons

1. Våga! 

Om du inte kastar dig ut så kommer du aldrig att få veta vad som hade kunnat hända. När det gäller kärlek har du inget att förlora.

2. Profilbilden är viktig 

Välj profilbild med omsorg – och byt ut den då och då. Kolla gärna med en vän om hen tycker att bilden speglar din personlighet. Välj inte den tio år gamla semesterbilden – om det inte är så du fortfarande ser ut.

3. Var positiv

Undvik att vara negativ i din profiltext. Lyft fram saker du värdesätter hos en partner i stället för att skriva om sådant du inte vill ha.

4. Gå på dejt

Se till att träffas ganska snabbt. Det är först vid ett verkligt möte som ni kan känna om kemi uppstår. Väntar ni för länge med att ses, och det sedan inte säger klick, är risken stor för besvikelse. Man kan börja med att prata i telefon för att känna av varandra lite.

Annons

5. Övning ger färdighet

Enda sättet att bli av med sin blyghet är att utsätta sig för obekväma situationer och att öva, öva, öva!

6. Var på den säkra sidan

Ses på en offentlig plats första gången. Även om din dejt verkar fantastisk är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Och berätta gärna för någon du känner var ni ska ses.

7. Ha ett öppet sinne

Korta kravlistan och var öppen för att lära känna många nya människor. Stirra dig inte blind på småsaker. Var ödmjuk och inse att vi alla har fel och brister.

8. Våga berätta

Var ärlig och dra dig inte för att berätta om ditt ”bagage” efter några dejter. Vi bär alla med oss erfarenheter som vi samlat på oss genom livet. Försöker du mörka din bakgrund kommer det att slå tillbaka förr eller senare. Men använd inte din dejt som en psykolog för att analysera gamla, trasiga relationer.

Annons

9. Snygga avslut

Var schyst när det kommer till avslut. Folk har känslor, även på nätet. Tacka artigt för en trevlig dejt men förklara att du inte känner det där lilla extra som krävs för att gå vidare. ”Ghosting” är ett fenomen som växer i vår rastlösa dejtingvärld, vilket betyder att man upphör med all kommunikation tills personen fattat vinken. Bidra inte till denna kultur!

10. Dejta flera samtidigt

Det kan vara okej att parallelldejta flera personer samtidigt, men helst inte om ni har setts några gånger.

AV LINDA UNNHEM

FOTO IBL/SHUTTERSTOCK

Läs även:

 

Annons