Att ha en syster är bra för hälsan, enligt amerikanska forskare från Bringham Young University. Det förebygger depressioner och minskar förekomsten av negativa känslor såsom oro, skuld och ensamhet. Det spelar heller ingen roll hur stor ålderskillnaden är, enligt forskarna.

Systrar gör dig vänligare och mer givmild, visar forskning. Det finns en tydlig koppling mellan att ha en syster och att utföra godhjärtade handlingar, såsom att skänka tid och pengar till välgörenhet.

Det är vetenskapligt bevisat att systrar får dig att känna dig mer älskad jämfört med personer som inte har något kvinnligt syskon. Detta trots att syskon ibland hamnar i konflikter. Forskarna tror att dessa systergräl tränar oss i bli sams och återfå kontrollen över våra känslor. Att ni bråkade mycket som yngre är alltså ingen nackdel!

Personer som har minst en syster är mer optimistiska, mindre stressade och bättre på att hantera livets svårigheter, visar forskning från University of Ulster. Forskarna tror att det beror på att systrar skapar mer kommunikativa och uttrycksfulla miljöer omkring sig.

Kanske är det syskonrivaliteten som skapar fenomenet, men forskare har också lyckats bevisa att systrar är mer självständiga och har en starkare drivkraft att sträva mot mål och lyckas bättre för varje gång. Det är någon som gynnar framgång under hela livet.

Personer som har syskon får mer hållbara kärleksrelationer och skiljer sig mer sällan än andra, enligt Ohio State University. Den främsta anledningen tros vara att vi fått öva på att hantera konflikter, kompromissa, dela med oss och samsas med andra. Detta gäller inte enbart systrar utan även bröder!

FOTO COLOURBOX

Missa inte att läsa:

7 tecken på att du träffat den rätte
Så här ska du INTE skriva i ett sms
Kommer din relation att hålla? Så vet du!