Sex är viktigt för relationen – och att ha det regelbundet får dig att må bra. Men enligt en omfattande studie som genomfördes på University of Toronto-Mississauga i Kanada gäller denna regel endast till en viss gräns, och man säger sig ha hittat det gyllene talet.

– Du behöver inte ha sex varje dag. I stället tyder våra resultat på att det är viktigare att behålla en intim förbindelse med din partner, säger forskaren Amy Muse.

Läs mer: 8 saker lyckliga par säger till varandra

Forskarna har analyserat flera tidigare större undersökningar, och baserat på resultaten har de kommit fram till att graden av välmående i ett förhållande ökade med mängden sex man hade, men endast upp till en viss gräns. Och den gränsen är en gång i veckan. Efter det kunde de inte notera att deltagarnas välmående blev högre.

Studien visade också att den vanliga uppfattningen att män och unga har större sexlust är falsk. Unga som gamla, män som kvinnor – alla vill ha sex lika ofta.

Läs mer: Så vet du om relationen kommer att hålla

Däremot kunde de inte se sambandet mellan mer sex och högre välmående bland singlar. Varför det är så vet man inte, men det finns indikationer på att det har att göra med att singlar ofta inte trivs med att ha sex utan ett fast förhållande.

Nu kan du köpa spännande och härliga intimleksaker direkt från Femina! Produkten levereras i ett diskret paket och har ett års garanti.

Produkten levereras i ett diskret paket och har ett års garanti.

AV JOEL LINDE

Så ofta ska du umgås med vänner för att bli lycklig
10 saker alla som haft en distansrelation känner igen
8 hot mot ett lyckligt äktenskap

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: