Här är 6 höjdpunkter från Köpenhamns modevecka

05 feb, 2021 
AvJenny Fredriksson
Fotografcopenhagenfashionwekk.com
Feminas modeexpert ser till att du får du koll på de viktigaste hösttrenderna 2021 från Köpenhamns modevecka.
Annons
Fem byxor som kommer trenda 2021Brand logo
Fem byxor som kommer trenda 2021

Den danska modeveckan har precis avslutats och som vanligt levereras ett härligt och bärbart mode i världsklass! Även om det var en annorlunda vecka på många sätt på grund av den rådande pandemin, med nya visningsupplevelser med helt digitalt upplägg, så är vi fullmatade med inspiration inför nästa höst.

Danska modemärken är experter på skönt bärbara plagg med en lekfull twist. Den här säsongen är det också svenska märken som visar upp sina höstkollektioner på Köpenhamns modevecka. Det rena och minimalistiska modet i form av elegant skrädderi som kostymer i ett modernt oversize snitt syns i alla kollektioner och en dämpad färgpalett med inslag av illiga stickfärger dominerar.

Här hittar du modet du kommer att bära hösten 2021!

1. Dunjackor

Nästa säsongs hetaste nyckelplagg är en coolt blank, puffig dunjacka. Ett plagg som passar vårt skandinaviska klimat perfekt. Jackan är lättmatchad och den smälter lätt in vår garderobs övriga plagg samt att den är varm och skön. Det finns också gott om längre varianter, dunkappor är ett superviktigt inslag i trendbilden inför hösten 2021.

Annons
rodebjer aw 21
Rodebjer
Gestuz
Baum&Pherdgarten
Baum und Pferdgarten

2. Vintervitt

En färgskala vi aldrig tröttnar på är den vackert vintervita. Den passar perfekt till den minimalistiskt, snyggt skräddade trenden. Rena linjer och skulpturala former passar perfekt i en elegant sober vitt nyans. Stickade plagg sitter också som en smäck i vitt.

Annons
Rabens Saloner aw 21
Rabens Saloner
Mark Kenly Domino Tan
Mark Kenly Domino Tan
Samsoe Samsoe aw 21
Samsøe Samsøe
By Malene Birger aw 21
By Malene Birger
Dagmar aw 21
House of Dagmar
Annons

3. Den nya västen

Den stickade västen har regerat de senaste säsongerna och nu har den den snyggt, skräddade långa västen gjort debut. Den fungerar både som ett ytterplagg med lämpliga lager på lager-plagg under och som ett snyggt skräddat inneplagg.

Gestuz
Gestuz
Munthe aw 21
Munthe
Annons
Baum&Pherdgarten aw 21
Baum und Pferdgarten

4. Powerkostymen 2.0

Wow! Som man får gåshud av alla snygga kostymer i de nya höstkollektionerna. Kostymen som gäller andas en elegant Giorgio Armani, anno 1980-tal. Snittet är elegant löst, oversize och gärna tredelat med väst för dem som söker det lilla extra. Klassiska material i ull som lyxig tweed-och boucléväv sticker ut och färgskalan går i naturfärger som grått, beige och brunt. Självklart finns det gott om kostymalternativ i svart också.

Annons
Mark Kenly Domino Tan aw 21
Mark Kenly Dominio Tan
By Malene Birger aw 21
By Malene Birger
Gestuz
Gestuz

5. Bruna toner

Förra höstsäsongen började vackert chokladbruna plagg bubbla i modehusens kollektioner och nu hösten 2021 har det fullkomligt exploderat. Hela färgspektrumet finns representerat från ljus kola och kanel till djupt chokladbrunt.

Annons
By Malene Birger
By Malene Birger
Gestuz
Gestuz
rabens saloner
Rabens saloner
Annons

6. Den stickade klänningen

Stickade plagg i alla former från klassiskt stickade tröjor till byxor, kjolar och coloutter har varit i hetluften det senaste året. De är perfekta mysplagg som passar vårt skandinaviska klimat och tillsmmans med en global pandemi som har gjort att man spenderat mer tid hemma och utomhus. Hösten 2021:s uppstickare på plaggfronten är den hellånga stickade klänningen. Enkel att bära och man är kittad klar bara med ett plagg. Matcha med mysiga inneskor hemma och ett par snygga stövlar när du ska gå ut.

By Malene Birger
By Malene Birger

RABENS SALONER AW 21
Rabens Saloner
Annons
Rodebjer aw 21
Rodebjer

Läs mer:

Annons