Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 Hollywoodstjärnor med riktigt unika förlovningsringar

22 mar, 2022 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
FotografTT, Instagram
emily collins
Vad signalerar väl äkta kärlek mer än en riktigt maffig förlovningsring? Här är kändisarna som har satsat på en stor och unik sten!
Annons
6 kändisar med annorlunda förlovningsringarBrand logo
6 kändisar med annorlunda förlovningsringar

Förlovning är mångas stora dröm. Att bli friad till under romantiska former, med en ring som verkligen gör avtryck, kan till och med få Hollywoods stjärnor på fall. Vi har samlat kändisarna vars älsklingar valt ut en unik design till deras stora och maffiga förlovningsringar.

Megan Fox

megan fox och machine gun kelly
Megan Fox och Machine Gun Kelly förlovade sig 2022.

Megan Fox och Colson Baker (aka Machine Gun Kelly) förlovade sig i januari 2022. Meghans pojkvän hade valt ut en ring med deras respektive månadsstenar – en stor grön smaragd (hennes sten) och en lika imponerande diamant (hans sten) som möts och bildar ett hjärta.

Annons

Ringens design har skapat rubriker då bandet är av törnen och gör ont att ta av!

– Konceptet är att ringen går att ta isär för att göra två ringar. När den sitter ihop hålls den på plats av en magnet. Den dras ihop. Sen formar den ett hjärta. Och du ser det här? Banden är faktiskt törnen. Så om hon försöker ta av den gör det ont, har Colson Baker förklarat i Vogue.

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski och Sebastian Bear-McClard
Emily Ratajkowski och Sebastian Bear-McClard förlovade sig 2018.

Sommaren 2018 överraskade modellen Emily Ratajkowski sina fans genom att visa upp en stor förlovningsring på sitt finger. Pojkvännen Sebastian Bear-McClard hade då friat till sin älskling efter bara några månaders dejtande.

Annons

Ringen sticker ut med sina två blingiga stenar som möter varandra, en kvadratisk ”prinsess-skuren” diamant i två karat och en päronformad diamant i tre karat. Emily har tidigare beskrivit hur hon och Sebastian designat ringen ihop.

– Från början hade ringen en rubin i sig, men vi älskade tanken på det feminina i päronformen som kontrast till den prinsess-skurna diamantens uppbyggnad, har modellen sagt enligt Vogue.

Emma Stone

emma stone och Dave McCary
Emma Stone och Dave McCary förlovade sig 2019.

Skådespelaren Emma Stone rockar en ovanlig ring. I stället för den klassiska diamanten bär hon på en 8 millimeter stor rund pärla som förvisso smyckats med mindre diamanter runt basen och på bandet. Ringen är tillverkad av den japanska juveleraren Yoshinobu Kataoka och värd knappt 50.000 svenska kronor.

Annons

Den lycklige mannen? Dave McCary!

Lady Gaga

lady gaga och Taylor Kinney
Lady Gaga och Taylor Kinney förlovade sig 2015.

Sångfågeln Lady Gaga och skådisen/modellen Taylor Kinney dejtade i fyra år innan de förlovade sig 2015. Året därpå bröt de upp sin förlovning, något hon enligt People kommenterat med orden:

– Jag älskade honom verkligen men det fungerade bara inte.

Nu är relationen så gott som bortglömd, men ringen Lady Gaga fick bära under en kort tid på sitt finger imponerar än idag. Den bestod av en sex karat stor hjärtformad diamant på ett diamantbeklätt band. Designen stod Lorraine Schwartz för och värdet låg på knappt 5 miljoner svenska kronor. Inte illa!

Annons

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow och Brad Falchuk
Gwyneth Paltrow och Brad Falchuk förlovade sig 2018.

När Gwyneth Paltrows nuvarande make Brad Falchuk friade till henne fick hon en rund 12 karat stor saffir på fingret. Enligt uppgift till Vogue ska den vara värd omkring 6 miljoner svenska kronor.

– Vi känner oss otroligt lyckligt lottade som har träffats vid en tidpunkt i våra liv då våra samlade framgångar och misslyckanden kan fungera som byggstenar för en sund och lycklig relation, sa paret, som båda varit gifta tidigare, i ett gemensamt uttalande i Gwyneths egen tidskrift Goop Magazine 2018.

Annons

Katy Perry

Katy Perry och Orlando Bloom
Katy Perry och Orlando Bloom förlovade sig 2019.

Skådisen Orlando Blooms ring till sin älskade popstjärna Katy Perry har en lekfull design. Ringen består av en oval rubin och sju runda diamanter som tillsammans bildar en blomma på förgylld botten.

”I full blom”, skrev Katy på Instagram när hon och Orlando visade upp ringen 2019.

Lily Collins

Lily Collins och Charlie McDowell
Lily Collins och Charlie McDowell förlovade sig 2020.

Emily in Paris-stjärnan Lily Collins bär på en fyra karat stor diamant som slipats till i en så kallad ’rosform’. Den har designats av Irene Neuwirth och inhandlats av Lilys älskade Charlie McDowell.

Annons

I samband med frieriet 2020 skrev Lily på Instagram att ”Jag har väntat hela mitt liv på dig, och jag kan knappt bärga mig innan jag får spendera resten av livet med dig…”

I ett annat inlägg tillade hon ”Den renaste lyckan jag någonsin känt…”, samtidigt som hon visade upp ringen på fingret.

Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen och Robbie Arnett
Elizabeth Olsen och Robbie Arnett förlovade sig 2019.

År 2019 fick skådespelaren Elizabeth Olsen en rund smaragd med en gloria av diamanter runtom av sin kärlek Robbie Arnett.

Juvelerarhuset Beladora har skrivit på Instagram att ringen är deras design.

Annons

”Vackra Elizabeth Olsen bär på en antik diamantring från Beladora”, skriver de.

Enligt uppgift till Vogue är ringen värd cirka 2,5 miljoner kronor.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson och Romain Dauriac
Scarlett Johansson och Romain Dauriac förlovade sig 2013.

I tre år varade äktenskapet mellan skådisen Scarlett Johansson och journalisten Romain Dauriac. När han friade fick hon en unik ring i art deco-stil, med tre större runda diamanter och ett antal mindre runtom. Paret separerade 2017, och idag är Scarlett gift på nytt med komikern Colin Jost.

Annons

Anna Kournikova

Anna Kournikova och enrique iglesias
Anna Kournikova och Enrique Iglesias förlovade sig 2009.

Ett äktenskap som däremot varat länge, i hela tjugo år (!), är det mellan tennisproffset Anna Kournikova och popsångaren Enrique Iglesias. Annas ring består av en päronformad rosafärgad diamant som vuxit fram i Australien.

Värdet ska vara omkring 25 miljoner kronor.

Foto: TT, Instagram

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons