Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

6 kärlekspar från Disney som aldrig borde blivit tillsammans

29 okt, 2020 
AvStina Dahlgren
Disneyfilmerna är oftast fulla av kärlekshistorier, men alla är inte så gulliga som de kan verka vid första anblick. Här är sex stycken kärlekspar som verkligen inte borde blivit tillsammans.
Annons
5 Disney-kvinnor att inspireras avBrand logo
5 Disney-kvinnor att inspireras av

John Smith och Pocahontas, Tarzan och Jane, Simba och Nala – i nästan varje Disneyfilm finns det minst ett kärlekspar. Många har en historia bakom sig där tittarna får följa den brokiga vägen till att huvudpersonerna finner varandra. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Eller…?

När man kikar närmre på en del av kärleksparen i Disneys filmer så inser man snabbt att de inte alls är så gulliga som man kan tro. Här är sex stycken par som faktiskt aldrig borde blivit tillsammans:

Lady & Lufsen

Ok, så Lufsen berättar för Lady att hennes ägare kommer att hata henne så fort de fått sin bebis. Sedan får hon reda på att han är en riktig player, men ändå så faller hon för honom. Nej Lady, du förtjänar någon bättre!

Annons

Anna & Hans

Det är absolut inget fel med att förlova sig snabbt om man känner att man har hittat den rätta. Men visste Anna ens någonting om Hans mer än att han gillade smörgåsar? Han visade sig dessutom vara ett riktigt as och vi önskar att Anna hade sluppit förlova sig med honom från första början.

Snövit & prinsen

De säger knappt ett ord till varandra i hela filmen, men när hon ligger där helt livlös efter en förbannelse, då passar han minsann på att kyssa henne. Vad hände med samtycke?

Annons

Aladdin & Jasmine

Jo men visst, det är fint att Jasmine i slutändan accepterar Aladdin för den han är. Men hela deras förhållande är ju baserat på lögner. Han ljög henne rätt upp i ansiktet om vem han var, hur kunde hon lita på honom efter det? Hade det här utspelat sig i dag hade Aladdin blivit anklagad för catfishing.

Esmeralda & Phoebus

Ok, de är väl gulliga ihop. Men man vill ju bara så gärna att Esmeralda ska välja Quasimodo! Det hade verkligen varit det lyckliga slutet vi alla önskat.

Annons

Prins Eric & Ariel

THE LITTLE MERMAID, from left: Ariel, Prince Eric, 1989, Walt Disney

Hon ger upp hela sin familj, alla sina vänner samt sin röst för honom. De pratar inte någonting, och det verkar som att han endast faller för hennes yttre. Dessutom gifter de sig på grund av yttre press för att Ariel inte vill förlora sin röst för alltid. Undrar hur länge det äktenskapet höll…?

I den här artikeln finns endast heterosexuella par med. Det beror på att Disney fortfarande inte har skapat kärlekspar utanför den heteronormativa mallen och därför finns det helt enkelt inga par som representerar HBTQI-världen att ta med tyvärr. Vi hoppas att Disney snart breddar sitt utbud av kärlekspar.

Foto: Disney, TT

LÄS MER:

Annons