Kate Middleton och Prinsessan Sofia

Kungligheterna har egna stylister och modehusen står på kö för att klä dem. Brist på snygga outfits är alltså inte direkt ett problem. Men modevärlden är inte så stor som man kan tro, och även kungligheterna råkar ibland falla för samma favoriter. Se bara här:

Hertiginnan Kate och Prinsessan Sofia

Sofia och Kate

Den vackra klänningen med spetsliv kommer från märket Self Portrait och Hertiginnan av Cambridge, eller kanske mer vardagligt kallad Kate, bar den på en välgörenhetsgala i London 2016. Tre år senare bar Prinsessan Sofia den när Sydkoreas president var på statsbesök i Stockholm.

Drottning Maxima och Kronprinsessan Victoria

Maxima och Victoria

Nederländska Drottning Maxima syntes i den korallfärgade Ellie Saab-klänningen under ett besök i Portugal 2017. Men redan året före bar Kronprinsessan Victoria samma klänning på Prins Alexanders dop.

Meghan Markle och Hertiginnan Kate

Kate och Meghan

Hertiginnan Kate har synts två gånger i denna spetsdröm från Diane von Furstenberg. Första gången vid en minneskonsert för Beatles 2014, andra gången 2017 vid en välgörenhetsgala vid Kensington Palace.

Svägerskan Meghan sportade dock samma klänning redan 2012 vid ett event för USA Network, flera år innan hon och Harry träffades.

Kronprinsessan Mette-Marit och Kronprinsessan Mary

Mary och Mette-Marit

Norska Kronprinsessan Mette-Marit bar den röda blåsan från Raquel Diniz vid en konstutställning i Oslo 2017. Ett år senare bar hennes danska motsvarighet Mary samma klänning vid en konstutställning i Köpenhamn.

Meghan Markle och Drottning Letizia

Meghan och Letizia

I oktober 2019 bar Meghan Markle denna röda läderkjol från Hugo Boss när hon deltog i en jämställdhetsdiskussion på One Young World Summit. Och exakt samma dag dök Drottning Letizia av Spanien upp i samma kjol vid ett möte i Seoul.

Hertiginnan Kate och Prinsessan Madeleine

Kate och Madeleine

Den här klänningen från Jenny Packham har blivit en storfavorit bland kungligheterna, och har setts flera gånger på olika prinsessor. Under en gala i november 2018 bar Kate en jadegrön variant av klänningen som Prinsessan Madeleine bar redan 2013 på en gala i New York.

Drottning Maxima och Prinsessan Charlene

Maxima och Charlene

Drottning Maxima sv Nederländerna och Prinsessan Charlene av Monaco föll båda för denna lite vågade look: en röd jumpsuit från Valentino 2015. Maxima bar den under en konsert i Amsterdam och Charlene under en Röda Korset-gala i Monte-Carlo.

Kronprinsessan Mette-Marit och Prinsessan Claire

Mette-Marit och Claire

Vid ett kungligt event i Trondheim 2016 bar Kronprinsessan Mette-Marit denna ljusblåa klänning från Vilshenko. Och exakt samtidigt firade Prinsessan Claire av Luxemburg nationaldagen i samma outfit.

Drottning Maxima och Prinsessan Madeleine

Maxima och Madeleine

Drottning Maxima klänningskrockade igen när hon bar Giambattista Valli under en konsert i april 2017. Ett år senare sportade Madeleine samma blåsa på en Word Childhood Foundation Gala i New York.

Foto: TT

Källa: Harpers Bazaar

LÄS MER:

Sofia utsedd till världens bäst klädda kunglighet

De vackraste kungliga Nobelklänningarna genom åren

11 kändisar som är släkt med kungligheter

Utvald läsning

Femina