Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

90-talsstjärnan Daphne Zuniga: Därför väntade jag med att gifta mig

28 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Daphne Zuniga Melrose Place
Med Melrose place blev skådespelaren Daphne Zuniga känd världen över, och en hyllad stjärna.
Men rädd för att behöva ge upp karriären ifall hon skulle bilda familj valde Zuniga att inte gifta sig förrän hon fyllt 50 år.
”Jag var inte en av de där små tjejerna som fantiserade om att gifta sig”, berättar hon i Glamour.
Annons
5 klassiska filmer från 90-talet som förgyller sommarkvällarnaBrand logo
5 klassiska filmer från 90-talet som förgyller sommarkvällarna

I närmare 40 år har Daphne Zuniga, 59, arbetat som skådespelare i film- och tv-branschen. Hon slog igenom stort och internationellt i Melrose place, tillsammans med skådespelare som Heather Locklear, och gick sedan vidare till att bland annat spela rollen som Victoria Davis i One tree hill. Nyligen har hon också gått vidare till att bli regissör.

Zuniga har minst sagt haft en framgångsrik karriär som skådespelare, men kärlekslivet har hon medvetet låtit ta ett steg tillbaka. Efter att ha gift sig vid 56 års ålder berättade stjärnan i en essä i Glamour om beslutet att vänta så länge med familjeliv.

”Min mamma var väldigt självständig och vi flyttade runt mycket, vilket i sin tur gav lika erfarenheter, olika skolor och lika människor. Vi bodde till och med på husbåt ett år. Hon blev också prästvigd och ironiskt nog genomförde hon hundratals bröllop. Jag har alltid undrat om min motvilja att gifta mig hade något att göra med det rutinmässiga med bröllop, som jag bevittnade hela tiden”, skriver Daphne Zuniga i Glamour.

Annons

Valde bort relationer för karriären

När hon flyttade till Los Angeles som 17-åring och började ta skådespelarlektioner insåg hon att skådespelare är väldigt emotionella människor – och att det är lätt att bli utnyttjad i det.

”Jag tror det är därför jag gjorde skådespelandet till mitt fokus istället för att låta relationer ta så mycket plats i mitt huvud. Jag förknippade också att gifta sig med någon med att ge upp vem jag är. Och det sista jag ville var att känna press att ge upp den karriär som jag hade jobbat så hårt för”.

Att hon hade den inställningen till äktenskap är något som Zuniga menar grundar sig i hennes uppväxt. Samtidigt var hon aldrig intresserad av att bli mamma själv, och kände därför ingen stress att träffa en man. Det var först när hon fyllt 44 år som hon träffade mannen hon idag är gift med, David från New York. I tre år hade de ett distansförhållande, som långsamt blev mer och mer seriöst.

Till slut insåg Melrose place-stjärnan att hon ville gifta sig med sin stora kärlek.

Daphne Zuniga med maken David.

”Det är inget fel med att släppa något som var sant för mig under så många år. Det är okej att säga: 'Jag vill göra det här nu'.”

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons